Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια Ντέμπορα Νορβιλ, Φωτογραφία: AP images/Michael Zorn
Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια Ντέμπορα Νορβιλ, Φωτογραφία: AP images/Michael Zorn
ΝΤΕΜΠΟΡΑ ΝΟΡΒΙΛ

Πασίγνωστη Αμερικανίδα παρουσιάστρια εξηγεί πώς κατάφερε να χάσει 13 κιλά σε 8 μήνες


H 60χρονη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Ντέπορα Νόρβιλ παρουσιάζει την πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Inside Edition» στο CBS από το 1995. 

Δυο φορές βραβευμένη με βραβείο Emmy, η Ντέμπορα Νόρβιλ ξεκίνησε την καριέρα της στην αμερικανική τηλεόραση όταν το πρόγραμμα «Today» του NBC είχε πάρει την κατιούσα σε τηλεθέαση και έτσι η παραγωγή της ζήτησε να αντικαταστήσει την τότε παρουσιάστρια Τζέιν Πόλι.

Το βίβλίο της «Thank You Power» έγινε best-seller και η απήχησή της στις γυναίκες είναι μεγάλη. Γι΄ αυτό τον λόγο, αποφάσισε να μιλήσει για την προσπάθεια που κατέβαλε να χάσει 13 κιλά μέσα σε 8 μήνες. 

Να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τις γυναίκες που θέλουν να αδυνατίσουν και δυσκολεύονται. 

«Ενιωθα απαίσια με το σώμα μου. Αιθανόμουν τόσο άσχημα που όταν έμπαινα μέσα σε έναν χώρο νόμιζα ότι όλοι κοιτούσαν την εμφάνισή μου» σημειώνει. 

Η Ντέμπορα Νόρβιλ είχε θέματα με την καρδιά της και κάθε φορά που ξυπνούσε το πρωί η αρτηριακή πίεσή της ήταν ανεβασμένη. «Η πίεσή μου δεν θα ήταν τόσο υψηλή αν δεν ήμουν τόσο υπέρβαρη, γι΄ αυτό έπρεπε να αδυνατίσω. Το ίδιο μου συνέστησε και ο γιατρός μου» περιγράφει.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για υπέρταση είναι η διατροφή που περιέχει υψηλές ποσότητες νατρίου και χαμηλές ποσότητες καλίου, η έλλειψη βιταμίνης D, η κατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη άσκησης και η παχυσαρκία.

«Δεν ήταν εύκολο, αλλά κατάφερα να αδυνατίσω. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ, ιδίως όταν έκοψα τελείως την ζάχαρη. Η ζάχαρη βρίσκεται παντού. Σε τροφές που όχι μόνο δεν φαντάζεσαι, αλλά η γεύση τους είναι αλμυρή ή ακόμα και πικρή» τονίζει. «Η ζάχαρη βρίσκεται στη συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων που πουλάει ένα περίπτερο, αλλά και σε μεγάλο ποσοστό τροφών που βρίσκουμε σ' ένα σούπερ μάρκετ».

Μετά από ένα μήνα, η 60χρονη συνειδητοποίησε ότι η γεύση της είχε αλλάξει. «Ετρωγα ένα μήλο και μου φαινόταν γλυκό!» δηλώνει. 

Η Ντέμπορα Νόρβιλ άρχισε να τρώει περισσότερα λαχανικά και έκοψε τα κρακεράκια στο γραφείο. 

Σήμερα, ζυγίζει 13 κιλά λιγότερο και αισθάνεται υπέροχα με το σώμα της και πλέον η αρτηριακή πίεσή της είναι φυσιολογική. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

TO ΠΡΙΝ:

Η Ντέμπορα Νορβιλ το 2016, Φωτογραφία: ΑP images
Η Ντέμπορα Νορβιλ το 2016, Φωτογραφία: ΑP images
H Ντέμπορα Νόρβιλ το 2018, Φωτογραφία: ΑP images
H Ντέμπορα Νόρβιλ το 2018, Φωτογραφία: ΑP images