H Disney και το Ωδείο Αθηνών γιορτάζουν την 90η επέτειο του Μίκυ Μάους με χορό | 0 bovary.gr
H Disney και το Ωδείο Αθηνών γιορτάζουν την 90η επέτειο του Μίκυ Μάους με χορό | 0 bovary.gr
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

H Disney και το Ωδείο Αθηνών γιορτάζουν την 90η επέτειο του Μίκυ Μάους με χορό


Mιά φορά κι έναν καιρό, το 1901, γεννήθηκε στο Σικάγο, ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο για πάντα.

Από νεαρή ηλικία του άρεσε να σχεδιάζει. Ο Walt Disney ξεκίνησε να δουλεύει ως εικονογράφος και στην συνέχεια, το 1923 ίδρυσε με τον αδερφό του Roy το Disney Brothers Cartoon Studio.

Το 1928 ο Walt άρχισε να δουλεύει σε ένα χαρακτήρα που ονομάστηκε αρχικά Mortimer Mouse. Ο Μickey όπως ονομάστηκε στην συνέχεια πρωτοεμφανίστηκε την ίδια χρονιά στο μικρού μήκους φιλμ Plane Crazy και το Steamboat Willie, το πρώτο cartoon με ήχο.

90 χρόνια μετά, μιλάμε για το πιο διάσημο ποντίκι, τον ήρωα που μεγάλωσε γενιές και γενιές και αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Σύμβολο μια ολόκληρης εταιρείας, της Disney, έχει στην κατοχή του βραβείο OSCAR και έχει το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Το 2018 ο Μίκυ γιορτάζει τα 90α του γενέθλια και παραμένει αγέραστος, πρώτα μέσα μας. Ο ίδιος είναι ένα είδωλο, σύμβολο της χαράς, αλλά και της αγάπης, που εμπνέει τα παιδιά και τους καλλιεργεί την φαντασία και το συναίσθημα.

Ap
Ap

Εκτός από την έκθεση Mickey: The True Original που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη προς τιμήν του, πολλές ακόμα πόλεις παγκοσμίως και αμέτρητα, διάσημα brands γιορτάζουν τα γενέθλια του μέσα από καμπάνιες και συλλογές.

Ap
Ap

Και η Ελλάδα γιόρτασε την 90η επέτειο των γενεθλίων του Μίκυ Μαους, με έναν εντελώς πρωτότυπο και χαρούμενο τρόπο: με την θερμή συμμετοχή των σπουδαστών της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών.

Από μικρά παιδιά μέχρι εφήβους και νέους, οι σπουδαστές «φόρεσαν» τον αγαπημένο ήρωα της Disney και χόρεψαν υπό τους ήχους του Mickey March by New Hope Club, το σύγχρονο ρυθμό του τραγουδιού που γράφτηκε για την επέτειο.

 

 

Τη χορογραφία επιμελήθηκε ο Paul Roberts Househam ενώ η κινηματογράφηση του βίντεο έγινε στους χώρους του Ωδείου Αθηνών. Όλοι οι συμμετέχοντες το απόλαυσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, όπως άλλωστε θα ήθελε και ο Μίκυ στο πάρτι του!

Το βίντεο με το χορευτικό είναι γεμάτο χαρούμενα πρόσωπα και γλυκά χαμόγελα, σαν αυτά που μας χαρίζει δεκαετίες τώρα ο διάσημος ήρωας, το πανέξυπνο ποντίκι της Disney.