Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
25|12|2018 14:58
SHARE
ΛΑΙΔΗ ΝΤΙ

Τα πρώτα Χριστούγεννα της Νταϊάνα μετά τον χωρισμό -Οι μέρες χωρίς τα παιδιά και τα υπνωτικά χάπια


Όταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Πρίγκιπας Κάρολος χώρισαν στα μέσα της δεκαετίας του '90, η Νταϊάνα έχασε πολλά πράγματα.

 Tον τίτλο της, τις φιλανθρωπικές δεσμεύσεις, φιλίες και πολλά άλλα.

Αλλά η μεγαλύτερη απώλεια από τον χωρισμό τους ήταν έντονα αισθητή κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων της ίδιας χρονιάς.

Τον Δεκέμβριο του 1995, επτά μήνες πριν από την επίσημη κατάθεση διαζυγίου του ζευγαριού, η Νταϊάνα ακύρωσε τα σχέδια της να περάσει τα Χριστούγεννα με τον πρίγκιπα Κάρολο και τους δύο γιους της, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, αλλά και την βασίλισσα στο Sandringham, το βασιλικό κτήμα στο Norfolk.

Ήταν η πρώτη φορά που ήταν μακριά από τα παιδιά της για διακοπές, σύμφωνα με το Associated Press.

Αντίθετα η Νταϊάνα πέρασε ολομόναχη, τα Χριστούγεννα στο διαμέρισμα της στο παλάτι του Kensington, όταν και πήρε υπνωτικά χάπια για να περάσει την μέρα σύμφωνα με την The Daily Mail.

Η αλλαγή στην παράδοση των Χριστουγέννων ήρθε σαν κλονισμός, καθώς το ζευγάρι που είχε χωρίσει επίσημα από το 1992 συνήθιζαν να περνούν τις διακοπές μαζί σαν οικογένεια για χάρη των παιδιών τους. Ωστόσο, εκείνη την χρονιά, υπήρξε καλός λόγος για τη Diana να κρατήσει απόσταση.

Getty/Ideal image
Getty/Ideal image

Ένα μήνα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο BBC, η Diana είχε παραδεχτεί πως είχε εραστή και πως ο απόμακρος σύζυγός της δεν ήταν ικανός να γίνει βασιλιάς. Θα ήταν ανυπόφορο να αντιμετωπίσει την βασιλική οικογένεια μετά από αυτές τις δημόσιες δηλώσεις.

Μία φορά είπε σε έναν φίλο: «Είχα πάει εκεί (στο Sandringham) με μια BMW και βγήκα με ένα φέρετρο», αναφερόμενη στα θυμωμένα και σκληρά βλέμματα ορισμένων μελών της μοναρχίας.

Δύο χρόνια αργότερα, η απουσία της Diana τα Χριστούγεννα, είχε ως αποτέλεσμα μια «τεταμένη ατμόσφαιρα στο σπίτι», μετά τον πρόωρο θάνατο της πριγκίπισσας στα τέλη του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων της δηλώσεων χώρα, η βασίλισσα χαρακτήρισε την κηδεία της Νταϊάνα ως "σχεδόν αφόρητα λυπηρή».

Getty/Ideal image
Getty/Ideal image