Andrea Sicignano, Φωτογραφία: Facebook
Andrea Sicignano, Φωτογραφία: Facebook
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Μη νομίζεις ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα» -Η Αντρεα θέλει να μάθεις πόσο εύκολο ήταν να τη βιάσουν ένα βράδυ στη Μαδρίτη


Ενα από τα θετικά πράγματα που προσφέρει η ύπαρξη των social media στις μέρες μας είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βρουν ένα μέσο για να διηγηθούν την ιστορία τους. 

Να μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία και να περάσουν ένα σημαντικό μήνυμα στους υπόλοιπους. Μέσω του διαδικτύου υπάρχουν άνθρωποι που εξομολογούνται όσα πιθανώς να δίσταζαν σε άλλη περίπτωση και με αυτόν τον τρόπο εμπνεύουν άλλους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να ταυτιστούν μαζί τους. 

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Αντρεα, η οποία ζει εδώ και έξι μήνες στην Μαδρίτη. Ενα βράδυ αποφάσισε να βγει με μια φίλη της για ποτό. Δυστυχώς κατέληξε στο νοσοκομείο άγρια ξυλοκοπημένη από άγνωστο άνδρα, ο οποίος την βίασε πριν από λίγες ημέρες. 

Η ιστορία της είναι συγκλονιστική και οι φωτογραφίες της σοκάρουν. «Μην νομίζεις ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα» τονίζει χαρακτηριστικά. 

Η Αντρεα θέλησε να κάνει την ιστορία της γνωστή μέσω του Facebook προκειμένου να βοηθήσει άλλα κορίτσια που τυχόν βρεθούν στη θέση της. Αλλά κυρίως να προειδοποιήσει ότι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν. Είναι γύρω μας και μπορούν να συμβούν στον καθένα. 

Εκείνη βγήκε να διασκεδάσει με μια φίλη της και μέθυσε. Μπέρδεψε τα λεωφορεία την ώρα του γυρισμού και κατέληξε να κάθεται μεθυσμένη σε ένα παγκάκι, σε μια περιοχή που δεν ήξερε. Ενας άγνωστος άνδρας προσφέρθηκε δήθεν να την βοήθησει, αλλά τελικά το μόνο που ήθελε ήταν να την βιάσει. Την χτύπησε άγρια και εκείνη δεν μπορούσε να αμυνθεί. 

«Ήμουν σίγουρη ότι θα με σκοτώσει. Τελικά έκλεισα τα μάτια μου. Με την ελπίδα ότι θα σταματήσει να με χτυπάει και υποκρίθηκα ότι είμαι νεκρή. Προσευχήθηκα ότι όταν άνοιξω τα μάτια μου, θα έχει φύγει. Δεν ξέρω πόσο χρονικό διάστημα πέρασε, αλλά κάποια στιγμή άνοιξα τα μάτια μου και είχε εξαφανιστεί. Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει, αλλά επέζησα. Με είχε βιάσει.» γράφει χαρακτηριστικά.

Η Αντρεα πήγε στο νοσοκομείο και της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. 

«Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί ποτέ σε μένα. Έχω ταξιδέψει μόνη μου εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι δυνατή, έξυπνη και ανεξάρτητη. Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία όταν είστε στο έλεος ενός ανθρώπου που θέλει να σας βλάψει» γράφει. 

«Αυτό που βίωσα είναι αληθινό. Αυτό συνέβη. Αυτό συμβαίνει. Και, δυστυχώς, θα συνεχίσει να συμβαίνει. Αλλά παρακαλώ, μην σκεφτείτε ποτέ ότι δεν μπορεί να σας συμβεί» καταλήγει. 

Δείτε εδώ το μήνυμά της στο Facebook: