H Cnstance Hall. Φωτογραφία: Instagram/ConstanceHall
H Cnstance Hall. Φωτογραφία: Instagram/ConstanceHall
15|01|2019 14:17
SHARE
INSTAGRAM

«Έβαζα απανωτά πλυντήρια ενώ η αφεντιά του κοιμόταν» Το ειλικρινές ποστ μιας μητέρας για τα βάρη του σπιτιού, που έγινε viral


Είναι 2019 και ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ, έχουν και περισσότερη ευθύνη από ποτέ.

Αυτό ισχύει για όλες, αλλά λίγο παραπάνω για τις μητέρες που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα και να είναι τα πάντα για όλους.

Μια μητέρα, blogger και συγγραφέας, η Constance Hall, κατάφερε να γίνει viral, με ένα ποστ που μοιράστηκε με τους follower της. Στο ποστ της περιγράφει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισορροπία στην κατανομή εργασιών μέσα στο γάμο, όταν έρχεται ένα μωρό. 

Η δημοσίευση της Hall στις 29 Δεκεμβρίου έχει μοιραστεί περισσότερες από 30.000 φορές στο Facebook. 

«Παίρνω τόσα πολλά μηνύματα στο Instagram σχετικά με το πόσο με στηρίζει ο σύζυγός μου», ξεκίνησε το άρθρο της στο Facebook «Υπάρχουν κάποιοι που μου λένε ότι είμαστε«couple goals».

«Η αλήθεια είναι ότι ο ερχομός του μωρού ώθησε τη σχέση μας στα άκρα. Μπορώ να χειριστώ το φόρτο εργασίας. Πραγματικά μπορώ. Αυτό που δεν μπορώ να χειριστώ είναι οι άδικες, αθέμιτες διαβουλεύσεις που συνήθως ακολουθούν τη γέννηση ενός μωρού».

 

 

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που μουρμουρίζει ούτε βγάζω τα άπλυτα στη φόρα. Απλά λέω την αλήθειά ενάντια σε ένα σύστημα που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό ένα φύλο ενώ οδηγεί το άλλο στην παραφροσύνη» συνεχίζει.
«Είναι δύσκολο να βγούμε να μιλήσουμε γιατί όλοι έχουμε αυτή την υπερηφάνεια που μας κάνει να θέλουμε να πιστεύει ο κόσμος ότι είμαστε το τέλειο ζευγάρι χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα είναι σκουπίδια, είναι εγωισμοί και ανασφάλειες».

Στη συνέχεια η Hall συνέχισε περιγράφοντας ένα περιστατικό όπου έβαζε απανωτά πλυντήρια ενώ ο σύζυγός της κοιμόταν.

«Αφού έβαλα τόσα πολλά πλυντήρια, ενώ η αφεντιά του κοιμόταν για 340η φορά φέτος, πλημμύρισε το μπάνιο. Σφουγγάριζα για μισή ώρα, έβαλα το μωρό για ύπνο, έκανα μερικά αυγά να φάω κι όπως περπάτησα στο υγρό πάτωμα γλίστρησα και έπεσα με αποτέλεσμα να σπάσω το πιάτο και να χτυπήσω άσχημα τα γόνατά μου», έγραψε.

«Και δεν μπορούσα να σηκωθώ, έτσι έμεινα εκεί, βρεγμένη με τα νερό του πλυντηρίου. Κλαίγοντας».

Η Hall δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, «Παρά την αυξανόμενη παρουσία τους στη δημόσια ζωή, οι γυναίκες συνεχίζουν να κάνουν 2,6 φορές περισσότερο από τους άνδρες την απλήρωτη φροντίδα και την οικιακή εργασία».