Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Χάνου - Εθνικό Θέατρο «Πατρίδες», Φεβρουάριος 2012/ NDP Photo Agency
Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Χάνου - Εθνικό Θέατρο «Πατρίδες», Φεβρουάριος 2012/ NDP Photo Agency
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ταξιάρχης και Μαρία Χάνου: Γιατί όλοι σχολίασαν την ομοιότητα πατέρα και κόρης σε αυτή την φωτογραφία


«Η Μαρία», «Ολόιδιος η Μαρία», «Η κόρη σας καρμπόν, ίδιο βλέμμα».

Ένα flashback του Ταξιάρχη Χάνου στο παρελθόν ήταν αρκετό για να προκαλέσει κύμα σχολίων από τους διαδικτυακούς του φίλους για την ομοιότητά του με την κόρη του, Μαρία.

Μεγαλωμένη σε σπίτι ηθοποιών (σσ. μητέρα της Μαρίας Χάνου η ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), η Μαρία Χάνου ακολούθησε σχεδόν αυτονόητα τον κόσμο της υποκριτικής.

Για άλλη μια σεζόν, κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», και η μία θεατρική δουλειά διαδέχεται την άλλη.

Οι γονείς της είναι οι πιο πιστοί σύμμαχοι στο όνειρό της και εκείνη ξέρει πολύ καλά ότι μια σταθερή πορεία στον χώρο της υποκριτικής χτίζεται με πολλή δουλειά, με απογοητεύσεις, με αρκετά «όχι», με αδιάκοπη προσπάθεια.

 

Ο Ταξιάρχης Χάνος ίσως δεν περίμενε ότι η φωτογραφία που τράβηξε από το συρτάρι των αναμνήσεών του θα θύμιζε τόσο έντονα στους διαδικτυακούς του φίλους την φυσιογνωμία της κόρης του, Μαρίας.

Είναι σπάνιες οι φορές που δημοσιεύει προσωπικές του φωτογραφίες και όταν το κάνει αυτές συγκεντρώνουν την προσοχή των followers του γιατί πάντα έχουν κάτι ξεχωριστό να εκφράσουν.

Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Χάνου/ Φωτογραφία: ΝDP Photo Agency
Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Χάνου/ Φωτογραφία: ΝDP Photo Agency

Η Μαρία Χάνου σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα το 2016 είχε μιλήσει για τη σχέση με τους γονείς της αλλά και για το πώς διαχειρίστηκε το γεγονός ότι είναι κόρη ηθοποιών:

«Έχω πάει σε οκτώ οντισιόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν με πήραν σε καμία. (...) Δεν το κρύβω, αλλά δεν θα βγω και με την ταμπέλα. Να πάω και τι να πω δηλαδή, «Γεια σας είμαι η κόρη της Κωνσταντινίδου;». Δεν βρίσκω κανένα λόγο. Ξέρω ότι αν το πω θα είμαι σε πλεονεκτική θέση, από τα υπόλοιπα 200 παιδιά που είναι εκεί για να πάρουν μια δουλειά. Θέλω να σταθώ στα δικά μου πόδια, για να τα καταφέρω με την αξία μου»

Μαρία Χάνου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Μαρία Χάνου/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency