wmag/ Instagram
wmag/ Instagram
H ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

«Dog lady»: Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει την Έμμα Στόουν ως νοικοκυρά σε απόγνωση


Βρισκόμαστε 19 χιλιόμετρα βόρεια από το κεντρικό Λος Άντζελες, λίγα μόλις χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χόλιγουντ. Στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια.

Εκεί, μια γυναίκα με το όνομα Phyllis, ντυμένη με δημιουργίες υψηλής ραπτικής (συγκεκριμένα των οίκων Valentino, Michael Kors, Stella McCartney,  Louis Vuitton και Chloé)  και χρώματα που καθηλώνουν το βλέμμα, προσπαθεί να συντονίσει τα 15 σκυλιά της, την συντροφιά της.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας δημιουργός που με τις εικόνες του προσπαθεί να γεφυρώσει υποσυνείδητο και πραγματικότητα. Υπερρεαλισμό και ωμό ρεαλισμό.

Κάθε κινηματογραφικό του πλάνο εκφράζει ιστορίες που μπορούν να αποδοθούν με λέξεις κι άλλες που δεν μπορούν. Απλά τις νιώθεις και τις αφήνεις να σε παρασύρουν.

Ο Γιώργος Λάνθιμος άφησε για λίγο την ιδιότητα του σκηνοθέτη και έγινε φωτογράφος για λογαριασμό του περιοδικού W και συγκεκριμένα της έκδοσης Director’s Cut.

Η Έμμα Στόουν έγινε η πρωταγωνίστρια ενός φωτογραφικού παραμυθιού και μιας εκπληκτικής φωτογράφισης μόδας.

Μια γυναίκα που ζει στο δικό της σύμπαν.  

Ο παγωμένος ήλιος του χειμώνα και η μοναξιά μιας πολυτελούς και αλλόκοτης ζωής γίνονται το σκηνικό.

Λίγο πριν την απομονή των βραβείων Όσκαρ -με την ταινία «Η Ευνοούμενη» να σαρώνει τις υποψηφιότητες-, ο Γιώργος Λάνθιμος παίρνει «όσκαρ φωτογραφίας» και ξεδιπλώνει άλλη μια πτυχή του ταλέντου του.

Αυτό το σπίτι μοιάζει διακοσμησμένο από πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες. Έχει κάτι από το παρελθόν και κάτι από το μέλλον. Με πίνακες ζωγραφικής, με έπιπλα αντίκες, με ανέσεις. Κάθε καρέ και μια διαφορετική ιστορία περί αισθητικής.