Βραβείο για την ενδυματολόγο Lou Eyrich, Φωτογραφία: ΑP images/Jordan Strauss
Βραβείο για την ενδυματολόγο Lou Eyrich, Φωτογραφία: ΑP images/Jordan Strauss
SO STYLISH

Όσκαρ καλοντυμένης -Η ενδυματολόγος Lou Eyrich σχεδίασε με ακρίβεια τα ρούχα του Versace χωρίς ανάμειξη του οίκου


Υπογραμμίζοντας το ρόλο του κοστουμιού στη βιομηχανία του θεάματος, η Ένωση Ενδυματολόγων των ΗΠΑ (Costume Designers Guild) τίμησε τις Allison Leach και Lou Eyrich για την εξαιρετική δουλειά τους στην σειρά της FOX «Η δολοφονία του Gianni Versace: American Crime Story». 

Η υπόθεση της έχει να κάνει με την πολύκροτη δολοφονία του Ιταλού σχεδιαστή Gianni Versace το 1997 στο Μαϊάμι.

Για την ιστορία, ο Gianni Versace δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1997 στα σκαλιά του σπιτιού του στο Μαϊάμι από τον Άντριου Κανανάν, έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ύστερα από οκτώ ημέρες. Η αστυνομία είχε αποφανθεί τότε ότι είχε αυτοκτονήσει, αλλά τα αίτια της δολοφονίας δεν έγιναν ποτέ γνωστά στο κοινό.

Οι ενδυματολόγοι, Allison Leach και Lou Eyrich, βραβεύτηκαν για την εξαιρετική δουλειά τους παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους μόλις 5 εβδομάδες για να σχεδιάσουν και να ράψουν τα κοστούμια της σειράς.

Απέδωσαν με εκπληκτική ακρίβεια την αισθητική του ιταλικού οίκου χωρίς να είναι ρούχα Versace. Κάτι πραγματικά δύσκολο, αλλά τα κατάφεραν. 

Οι ενδυματολόγοι των ΗΠΑ βράβευσαν τις δύο γυναίκες για την δημιουργική πρόκληση που αντιμετώπισαν με τόση επιτυχία. 

ΑP Images
ΑP Images

Ο οίκος Versace δεν βοήθησε καθόλου στην παραγωγή και έπρεπε όλα τα ρούχα να μοιάζουν με Versace χωρίς να είναι.

Ο ιταλικός οίκος δεν είχε καμία ανάμειξη στο σχεδιασμό των κοστουμιών για τις ανάγκες της σειράς και έτσι το έργο της Allison Leach και της Lou Eyrich ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο.

Περνούσαν ώρες ατελείωτες στο ίντερνετ για να βρουν vintage κομμάτια του ιταλικού οίκου προκειμένου όχι μόνο να αντλήσουν έμπνευση, αλλά κυρίως να μείνουν όσο το δυνατό πιο πιστές στις γραμμές και το στυλ των πρωτότυπων ρούχων. 

Lou Eyrich και Allison Leach, Φωτογραφία: ΑP images
Lou Eyrich και Allison Leach, Φωτογραφία: ΑP images

«Ο στόχος μας ήταν από τον πρωταγωνιστή μέχρι τους κομπάρσους, όλοι να είναι ντυμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε πλάνο να είναι εμφανές το στυλ και το ύφος εκείνης της εποχής», δήλωσε η ενδυματολόγος Allison  Leach.

Οι δύο γυναίκες όταν ανέβηκαν στην σκηνή των «Costume Designers Guild Awards», παρέλαβαν με ενθουσιασμό το βραβείο τους. 

Μια επιβράβευση της σκληρής δουλειάς τους και μία τιμητική αναγνώριση των κόπων τους. 

Apimages
Apimages

Η εμφάνιση της 60χρονης ενδυματολόγου Lou Eyrich στα βραβεία ήταν πολύ κομψή και stylish. 

Σίγουρα, ήταν μία από τις πιο καλοντυμένες παρουσίες της βραδιάς.

apimages
apimages