18χρονος εμβολιάζεται κόντρα στις αντιρρήσεις των γονιών του και γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις | 0 bovary.gr
18χρονος εμβολιάζεται κόντρα στις αντιρρήσεις των γονιών του και γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις | 0 bovary.gr
05|03|2019 15:56
SHARE
ΕΜΒΟΛΙΑ

18χρονος εμβολιάζεται κόντρα στις αντιρρήσεις των γονιών του και γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις


Συνήθως η επανάσταση των νέων στο μυαλό μας δεν συνδέεται με πολύ καλά πράγματα. Μέχρι τώρα. 

Γιατί από σήμερα, θα συζητάμε όλοι το παράδειγμα του Ethan Lindenberger. Ο 18χρονιος Αμερικανός, αποφάσισε να πάει κόντρα στις αρχές και τις επιθυμίες της οικογένειάς του και να εμβολιαστεί. Η επανάστασή του αυτή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και του ίδιου του Κογκρέσου, αναφέρει η Whasington Post.. 

Ο 18χρονος από το Οχάιο προσκλήθηκε να μιλήσει την Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής Γερουσίας για τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Ο έφηβος θα εμφανιστεί μαζί με εμπειρογνώμονες όπως ο υπουργός υγείας της Ουάσινγκτον και καθηγητές παιδιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Tennessee στην ακρόαση της Γερουσίας, με θέμα: «Τα εμβόλια σώζουν ζωές: Τι είναι η πρόληψη των επιδημικών εκρήξεων;»

Ο έφηβος είπε ότι ζούσε για χρόνια χωρίς να εμβολιαστεί λόγω της πίστης της μητέρας του στις θεωρίες συνωμοσίας.

Κάποια στιγμή το αγόρι ξεκίνησε τη δική του έρευνα. Αρχικά συμβουλεύτηκε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τον Νοέμβριο, ζήτησε από χρήστες του Reddit βοήθεια αναφορικά με τον τρόπο εμβολιασμού. Τον Δεκέμβριο, ο Ethan πήγε στο υπουργείο Υγείας του Οχάιο και έλαβε μια σειρά τυποποιημένων εμβολίων -για ηπατίτιδα Α, ηπατίτιδα Β, γρίπη και HPV. Επειδή ήταν πια 18 ετών, μπορούσε νομίμως να αποφασίσει μόνος του.

«Το έψαξα και είναι σαφές ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που υπερασπίζονται την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», δήλωσε στην εφημερίδα The Post τον Φεβρουάριο.

Η μητέρα του, Jill Wheeler, δήλωσε σε περιοδικό ότι η απόφαση του γιου της ήταν «σαν να με έφτυνε λέγοντας μου «Δεν ξέρεις τίποτα, δεν σε εμπιστεύομαι για τίποτα». 

Το Οχάιο είναι ένα από τα 17 κράτη που επιτρέπουν στους γονείς να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους για ηθικούς λόγους. Ο Ethan Lindenberger έχει τέσσερα μικρότερα αδέλφια, για τα οποία λέει ότι πιθανότατα δεν θα εμβολιαστούν.