H Megkan Markle στην ομιλία της/AP Images
H Megkan Markle στην ομιλία της/AP Images
MEGHAN MARKLE

Η συγκινητική ομιλία της Μέγκαν Μαρκλ για την Ημέρα της Γυναίκας


Η Δούκισσα του Sussex, Μέγκαν Μαρκλ, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, βρέθηκε στο King's College στο Λονδίνο την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Η ίδια έδωσε το παρών στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το ίδρυμα The Queen's Commonwealth Trust και συνομίλησε με διάσημες ακτιβίστριες όπως η Annie Lennox, η Adwoa Aboa, η Julia Gillard.

Η Μέγκαν αναφέρθηκε στην ιστορία της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού, ενώ, αναφέρθηκε και σε μία δική της ξεχωριστή στιγμή, όταν ήταν μόλις 11 ετών, όπου κατάφερε να επηρεάσει τον όμιλο Procter & Gamble να αλλάξει τη σεξιστική της διαφήμιση.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι στα 11 μου δεν ήξερα καν τι πραγματικά σημαίνει σεξισμός. Απλώς ήξερα ότι κάτι μέσα μου μού έλεγε ότι είναι λάθος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Στην πραγματικότητα επηρέασε την εξέλιξή μου ώστε να μπορώ να πω ότι, αν υπάρχει λάθος, αν υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης, αν υπάρχει ανισότητα, τότε κάποιος πρέπει να πει κάτι, πρέπει να γίνει μία δράση. Και για ποιο λόγο να μην είμαι εγώ αυτή που θα το κάνω;

H Megkan Markle στην ομιλία της/AP Images
H Megkan Markle στην ομιλία της/AP Images

Επιπλέον αναφέρθηκε και στα ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει η ίδια με φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Τόνισε ότι αυτές οι εμπειρίες στη ζωή της έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπει και αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες διακρίσεις απέναντι στο γυναικείο φύλο.

«Όταν έφτασα στην ηλικία όπου μπορούσα να ταξιδέψω, σε αναπτυσσόμενες χώρες και να δω τι συμβαίνει στο εξωτερικό, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η έλλειψη εκπαίδευσης που επικρατεί για τα κορίτσια και πως αυτό επηρεάζει γενικά την κοινωνία».

Δεν παρέλειψε ακόμη  να αναφερθεί στους γάμους που πραγματοποιούν  αρκετές γυναίκες σε παιδική ηλικία, στο trafficking και τη σύγχρονη σκλαβιά και γενικότερα στην κακή μεταχείριση που έχει η γυναίκα σε πολλές χώρες.

Δείτε μέρος της ομλίας της Μέγκαν Μαρκλ, στο βίντεο που ακολουθεί.


Διαβάστε ακόμη: Η Κένταλ Τζένερ μιλάει -για ακόμη μία φορά- για την ακμή της και τα λέει ολόσωστα
Σία Κοσιώνη: Η σικ και κομψή εμφάνιση στη βράβευσή της