AP
AP
ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη αν δεν σεβαστούμε τα δικαιώματα των γυναικών» -Ο συγκλονιστικός λόγος της Αντζελίνα Τζολί στον ΟΗΕ


Η Αντζελίνα Τζολί εκτός από μια όμορφη και σπουδαία ηθοποιός, είναι και δραστήρια ακτιβίστρια.

Η φιλανθρωπική της δράση είναι γνωστή και ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ από το 2012 έχει βοηθήσει πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τους πρόσφυγες, τις γυναίκες, τα παιδιά κτλ.

Μάλιστα, έχει επισκεφθεί πολλά κέντρα προσφύγων σε όλο τον κόσμο ενώ έχει βρεθεί και στην Ελλάδα για το προσφυγικό ζήτημα.

Η 43χρονη ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε σε meeting των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσει θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κομψή και διακριτική με ένα λευκό πουκάμισο και μία μαύρη pencil φούστα, η Τζολί έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο για την ισότητα των φύλων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στο Αφγανιστάν ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αν δεν σεβαστούμε τα δικαιώματα των γυναικών. Ακόμα χειρότερα, βλέπουμε ατιμωρησία για τα εγκλήματα εναντίον γυναικών και παιδιών σε περίοδο συγκρούσεων», τόνισε.

AP
AP

«Αν συνεχίσουμε να βάζουμε πάνω από τα δικαιώματα των γυναικών άλλα θέματα, θα παραμείνουμε κολλημένοι σε έναν κύκλο βίας και σύγκρουσης», ανέφερε στη συνέχεια.

AP
AP

Ο λόγος της συγκίνησε και απέδειξε ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα, αρκεί να υπάρχει θέληση.

AP
AP