Σέλμα Μπλερ: Η ηθοποιός που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας δείχνει πώς είναι να προσπαθείς να μακιγιαριστείς έχοντας την νόσο | 0 bovary.gr
Σέλμα Μπλερ: Η ηθοποιός που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας δείχνει πώς είναι να προσπαθείς να μακιγιαριστείς έχοντας την νόσο | 0 bovary.gr
INSTAGRAM MOMENTS

Σέλμα Μπλερ: Η ηθοποιός που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας δείχνει πώς είναι να προσπαθείς να μακιγιαριστείς έχοντας την νόσο


Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ αντιμετωπίζει με δύναμη την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η 46χρονη Αμερικανίδα έχει μιλήσει δημόσια για τον αγώνα που δίνει καθημερινά με την σκλήρυνση κατά πλάκας, μια χρόνια νόσος η οποία προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Τα συμπτώματα της ασθένειας διαφέρουν ανάλογα με το μέρος του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζεται. Τα συνηθέστερα είναι η μείωση της όρασης στο ένα μάτι, το μούδιασμα ή η αδυναμία σε ένα ή περισσότερα άκρα του σώματος και η αστάθεια κατά το βάδισμα.

Η Σέλμα Μπλερ τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει πρόβλημα στο βάδισμά της, γι΄ αυτό έχει πάντα μαζί της ένα μπαστούνι που την βοηθά στο περπάτημα.

Μάλιστα η δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ με το μπαστούνι της. 

Η Μπλερ διαγνώστηκε τον Αύγουστο, ωστόσο όπως αποκάλυψε τα συμπτώματα ήταν μπροστά της εδώ και καιρό. Σήμερα, η ηθοποιός μέσω ένα ποστ στο Ιnstagram δείχνει πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις καθημερινά αυτή την νόσο. 

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο προφίλ της, έδειξε στους followers της ότι έχει αδυναμία στο να εφαρμόσει τα προϊόντα του μακιγιάζ στο πρόσωπό της. Ετσι, αγόρασε ένα μεγαλό πινέλο του ρουζ, το οποίο απλώνει σε όλο της το πρόσωπο. 

Δείτε εδώ:

 

 

Οπως τονίζουν οι ειδικοί η ψυχολογία του ασθενή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Και η Σέλμα Μπλερ δείχνει να δίνει το αγώνα της με υπομονή, δύναμη και χιούμορ. 

Apimages
Apimages