YouTube
YouTube
03|04|2019 16:21
SHARE
IT'S VIRAL

Πώς είναι να έχεις αστιγματισμό -Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του internet και αναστατώνει τους χρήστες


Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα tweet, με το οποίο οι χρήστες καταλαβαίνουν αν έχουν αστιγματισμό ή όχι. 

Ας δούμε όμως τον ακριβή ορισμό του αστιγματισμού: Στον αστιγματισμό, κάποιος δεν βλέπει καθαρά την τελεία, κι  έχει την αίσθηση ότι αυτή μοιάζει με  γραμμή ή βλέπει «ακτίνες» γύρω από τα φώτα. Παρότι και εδώ προσπαθεί το μάτι να χρησιμοποιήσει τον ίδιο μηχανισμό όπως στη υπερμετρωπία, δεν τα καταφέρνει αρκετά καλά κι έτσι δεν έχει αρκετά καλή όραση ούτε μακριά ούτε κοντά. Ο αστιγματισμός μένει ο ίδιος σε όλη την ζωή του ανθρώπου, αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες στο μάτι. 

Το tweet που μοίρασε την προηγούμενη Κυριακή ο λογαριασμός «Unusual Facts», περιλαμβάνει δύο φωτογραφίες. Μία που ισχυρίζεται (ο λογαριασμός) ότι δείχνει πώς βλέπουν το φως τα άτομα με αστιγματισμό και μια δεύτερη που δείχνει πώς ένα "κανονικό" μάτι βλέπει το φως.

Το tweet έχει συγκεντρώσει πάνω από 80.000 αντιδράσεις, ενώ πολλοί χρήστες έχουν πεισθεί -αφού είδαν τις φωτογραφίες- ότι έχουν αστιγματισμό.

 

 

Ωστόσο -ενώ όλοι είχαν αρχίσει να φρικάρουν- το Buzzfeed News μίλησε στον Δρ Samuel D Pierce, πρόεδρο της Αμερικανικής Οπτομετρικής Εταιρίας ο οποίος δήλωσε ότι η εικόνα δεν είναι η απόλυτα ενδεικτική του αστιγματισμού.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο ένας άνθρωπος με αστιγματισμό βλέπει τον αστιγματισμό», δήλωσε στο Buzzfeed News. «Δεν μοιάζει με αστιγματισμό για μένα, και μπορώ να το πω ότι επειδή έχω αστιγματισμό».

Ο ισχυρισμός του υποστηρίχθηκε από πολλούς στο Διαδίκτυο, οι οποίοι συμφώνησαν ότι ο αστιγματισμός δεν μοιάζει με την εικόνα που φαίνεται στα αριστερά. Επιπλέον, η ιστοσελίδα TruthOrFiction.com διαπίστωσε ότι η εικόνα στα αριστερά, η οποία ισχυρίζεται ότι δείχνει πώς βλέπει το φως κάποιος με αστιγματισμό, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016 στο Reddit για έναν λόγο εντελώς άσχετο με τον αστιγματισμό.

Ηθικό δίδαγμα: Επισκεφθείτε το γιατρό σας αν νομίζετε ότι έχετε προβλήματα όρασης και μην πιστεύετε ό, τι βλέπετε στο Διαδίκτυο.