Νέοι, ωραίοι, ταλαντούχοι -5 αγόρια που κερδίζουν φέτος τις εντυπώσεις στο θέατρο | 0 bovary.gr
Νέοι, ωραίοι, ταλαντούχοι -5 αγόρια που κερδίζουν φέτος τις εντυπώσεις στο θέατρο | 0 bovary.gr
27|10|2016 12:49
SHARE
ΖΕΝ ΠΡΕΜΙΕ

Νέοι, ωραίοι, ταλαντούχοι -5 αγόρια που κερδίζουν φέτος τις εντυπώσεις στο θέατρο


Ξεκινούν με  τις καλύτερες προοπτικές  στο χώρο της υποκριτικής και ακολουθούν το όνειρό τους.

Οι πέντε νέοι πρωταγωνιστές που θα μας απασχολήσουν τη φετινή σεζόν και που θα  αναμετρηθούν με δύσκολους ρόλους, μοιάζουν αποφασισμένοι να μας καταπλήξουν. Ας  τους γνωρίσουμε...


Αργύρης Πανταζάρας


 Ο κάτοχος του βραβείου Χορν δικαίως θεωρείται από τις ισχυρές δυνάμεις της νέας γενιάς, αφού σε κάθε του ερμηνεία αποδεικνύει τις  ικανότητές του και ότι έχει αυτό που λέμε τη «στόφα»  μεγάλου ηθοποιού.  Ένα ανήσυχο πνεύμα με  αναζητήσεις που δεν συναντάει κανείς σε αυτή την ηλικία, ο Αργύρης συστήθηκε στο θεατρόφιλο κοινό  μέσα από  έναν απαιτητικό μονόλογο του Μπέκετ , τον  «Ακατανόμαστο», που  σκηνοθέτησε μόνος του, για να ακολουθήσουν μια σειρά από  συνεργασίες , όπου απέδειξε την εκρηκτική του ενέργεια. Το καλοκαίρι σκηνοθέτησε στη Μικρή Επίδαυρο την « Μητρόπολη» , μια ιδιαίτερη σύνθεση βασισμένη στους Αγγελιαφόρους των αρχαίων τραγωδιών.

Φέτος η χρονιά του ξεκίνησε  με την επανάληψη του « Φάουστ» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ερμηνεύοντας τον Μεφιστοφελή,  έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου,  έλαβε διθυραμβικές κριτικές και μάγεψε το κοινό.    Θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ταλαντούχα σκηνοθέτη, αυτή τη φορά στο προφητικό  « 1984»  του Τζορτζ Όργουελ,   που θα δούμε στο Νέο θέατρο Βασιλάκου.

Ρένος Ρώτας

Με βαρύ όνομα στη πλάτη του, αφού είναι δισέγγονος του ποιητή Βασίλη Ρώτα, αλλά και ανιψιός του Λευτέρη Βογιατζή από την πλευρά της μητέρας του, ο Ρένος αποφοίτησε μόλις πριν από δύο χρόνια από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά ήδη έχει δώσει το προσωπικό του στίγμα,  και όλοι μιλούν σήμερα  για τον πολλά υποσχόμενο ζεν πρεμιέ του ελληνικού θεάτρου.  Έγινε γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 « Οι συμμαθητές»  και  έτσι συστήθηκε στο νεανικό κοινό, που κυριολεκτικά τον λατρεύει. Ο ίδιος όμως αγαπάει το θέατρο, όπου δίνεται με όλη του την ψυχή. Ένα παιδί εξαιρετικά ευγενικό, με αγνό βλέμμα που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό, ενώ ο δυναμισμός και η βαθιά του ευαισθησία τον βοηθούν να  ελίσσεται στους δύσκολους ρόλους που αναλαμβάνει.

Αυτή τη στιγμή   παίζει στην ανατρεπτική εκδοχή του « Ρωμαίος και Ιουλιέτα»  στο θέατρο Πάνθεον που υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ ετοιμάζεται να ερμηνεύσει τον Κόστια, στον « Γλάρο» του Τσέχοφ, στο πλευρό της Μάνιας Παπαδημητρίου,  που θα σκηνοθετήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν στο θέατρο Τόπος Αλλού η Αγγελική Καρυστινού.  Παράλληλα  θα τον δούμε και στο «Αυτή η νύχτα μένει», που βασίζεται στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή.

Γιάννης Νιάρρος


 Ο πρωταγωνιστής  της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη   « Νοτιάς» είναι ένα μετρημένο νέο παιδί,  που  αφοσιώνεται στους ρόλους  του και κρατάει χαμηλό προφίλ. Αγαπάει το θέατρο και ονειρεύεται να παίξει σε μια καθαρόαιμη κωμωδία, γιατί όπως έχει δηλώσει, «από παιδί ονειρευόταν να κάνει τον κόσμο να γελάει».  Μαθημένος από μικρός στα δύσκολα- έχει ήδη παίξει τον Ρασκόλνικοφ στο  «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Εθνικό Θέατρο, επιστρέφει και φέτος στην πρώτη κρατική σκηνή , συμμετέχοντας στην πιο φιλόδοξη και πολυσυζητημένη παράσταση της σεζόν στο « Στέλλα κοιμήσου».

 Αυτή τη φορά  συνεργαζόμενος με τον κινηματογραφιστή Γιάννη Οικονομίδη   θα περάσει σε έναν  κόσμο ακραία σκληρό και παράφορα ποιητικό.  Αργότερα στην Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάσει δείγμα της προσωπικής δουλειάς . λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ για νέους δημιουργούς  με μια επιθεώρηση για τον ερώτα στα χρόνια της κρίσης. 

Χάρης Τζωρτζάκης


 Αν και πολύ νέος,  έχει ήδη σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, όπως αυτή με τον πρόσφατα αδικοχαμένο Τομάς Παντούρ και τον Γιώργο Κιμούλη στον « Βασιλιά Ληρ», τον Νίκο Μαστοράκη , αλλά και τον Θοδωρή Αμπαζή.  Ο Χάρης με τα καθαρά μπλε μάτια του φημίζεται για το χιούμορ του, αλλά και για την επαναστατική του διάθεση , που την εκπέμπει και μέσα από τις ερμηνείες του.  Πολλές φορές έχει συμμετάσχει σε κινήσεις των ηθοποιών, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες του κλάδου τους,   και  είναι από τους λίγους νέους καλλιτέχνες που μιλούν ανοιχτά για τα κακώς κείμενα, χωρίς φόβο και πάθος.

Είναι ιδιαιτέρως φιλόζωος-  ό ίδιος έχει ένα σκύλο- και συχνά παίρνει θέση για τα δικαιώματα των ζώων.  Το καλοκαίρι παντρεύτηκε την καλή του στην Αμοργό και δηλώνει πως  θέλει να γίνει και μπαμπάς.  Φέτος ανήκει στην παρέα της « Αστροφεγγιάς» , που θα ανέβει στο Θέατρο Χώρα δια χειρός Πέτρου Ζούλια. Εδώ καλείται να ερμηνεύσει  έναν από τους νεαρούς ήρωες του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, που κάτω από το βάρος δυο πολέμων, χάνουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν.  

Μιχάλης Συριόπουλος

Γύρω στα τριάντα, ίσως ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ένας ηθοποιός που κινείται  με προσοχή και συνέπεια, κατακτώντας  βήμα βήμα την υποκριτική τέχνη,  που λατρεύει. Από μικρός  άλλωστε είχε το « μικρόβιο» :  όταν ήταν νήπιο μάζευε σεντόνια, κατέβαινε κάτω στο πάρκο,  έφτιαχνε μια αυλαία κι έπαιζε θέατρο στη γειτονιά. Μετά πήγε κατασκήνωση και ήταν ο ψυχαγωγός.

  Ένα τέτοιο παιδί δεν θα μπορούσε να μην γίνει ηθοποιός κι έτσι αφού τελείωσε το σχολείο,  βρέθηκε να σπουδάζει στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου.   Ακολούθησε η συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας,  όπου ευτύχησε να ερμηνεύσει μεγάλους ρόλους του παγκόσμιου δραματολογίου,  αποκτώντας πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία. Φέτος θα βρεθεί στο θέατρο Πόρτα και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του σημαντικού Θωμά Μοσχόπουλου θα μας μεταφέρει στο εμβληματικό έργο του Φραντς Κάφκα τη «Δίκη».