AP
AP
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Το στέμμα που θα φορέσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γίνει βασίλισσα -Σε ποια ανήκε


Η Κέιτ Μίντλετον μια μέρα θα γίνει βασίλισσα. Ή πιο σωστά σύζυγος του βασιλιά της Αγγλίας.

Κάποια στιγμή, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα ανέβει στον θρόνο και θα γίνει βασιλιάς.

Σύμφωνα, με το site της βασιλικής οικογένειας, «η βασίλισσα στέφεται μαζί με τον βασιλιά, σε μια παρόμοια αλλά πιο απλή τελετή».

Ο Πολ Μπάρελ, πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα μίλησε στο Us Weekly για το τι θα συμβεί στη στέψη της Κέιτ.

«Η Κέιτ θα στεφθεί δίπλα στον Γουίλιαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ». «Θα στεφθεί σύζυγος-βασίλισσα, όπως ήταν η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ».

Φυσικά μια βασίλισσα θέλει το στέμμα της. Στην περίπτωση της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, φαίνεται ότι θα είναι αυτό που ανήκε στην μητέρα της βασίλισσας. 

Το εντυπωσιακό στέμμα δημιουργήθηκε από τον τότε βασιλικό κοσμηματοπώλη, Garrard & Co, το 1937 για την βασίλισσα Ελισάβετ.

AP
AP

Είναι διακοσμημένο με 2.800 διαμάντια ενώ το πιο αξιοσημείωτο είναι το Koh-i-Noor διαμάντι 105 καρατίων στη μέση του μπροστινού σταυρού.

Το συγκεκριμένο διαμάντι δόθηκε στην βασίλισσα Βικτόρια το 1896 από τον Σουλτάνο της Τουρκίας. Μετά τον θάνατό της, έγινε κομμάτι των Κοσμημάτων του Στέμματος και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά στέμματα, όπως αυτό της βασίλισσας Αλεξάνδρας και της βασίλισσας Μαίρη. Στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στο στέμμα της μητέρας της Ελισάβετ.

AP
AP

Ήταν τόσο σημαντικό για εκείνη, που τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρό της κατά την κηδεία της το 2002.

Το στέμμα εκτίθεται στα Κοσμήματα του Στέμματος, στο Jewel House, στον πύργο του Λονδίνου και θα μείνει εκεί μέχρι να χρησιμοποιηθεί ξανά.