Bill Gates, Melinda Gates/ Φωτογραφία: AP Images
Bill Gates, Melinda Gates/ Φωτογραφία: AP Images
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Bill & Melinda Gates: Αυτή η καθημερινή συνήθειά τους έχει ισχυροποιήσει το γάμο τους μέσα στο χρόνο -Είναι μαζί 32 χρόνια


32 χρόνια πριν: ο Bill και η Μelinda Gates συναντιούνται για πρώτη φορά στα γραφεία της Microsoft.

Ενα εταιρικό δείπνο τους έφερε κοντά. Σήμερα, μετρούν 25 χρόνια γάμου (και 32 χρόνια σχέσης) και τρία παιδιά τους θα τους ενώνουν για πάντα.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να διατηρήσεις τις ισορροπίες σε μια συζυγική σχέση: δεν είναι, όμως, και αδύνατο.

Ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και η σύζυγός του, Melinda, (συνιδρύτρια του ιδρύματος «Bill & Melinda Gates Foundation με ισχυρή φιλανθρωπική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο) ζουν μια καθημερινότητα που ξεχειλίζει από υποχρεώσεις.

Η Melinda Gates, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider, στα πλαίσια της προώθησης του νέου της βιβλίου, «Τhe Moment of Lift: Ηow Empowering Women Changes the World», μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις ισορροπίες που προσπαθεί να διατηρήσει με τον σύζυγό της.

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε σε μια μόνο λέξη το μυστικό της ισορροπίας στη συζυγική σχέση των Gates είναι το «μοίρασμα».

Bill & Melinda Gates, Φεβρουάριος 2019/ AP Images
Bill & Melinda Gates, Φεβρουάριος 2019/ AP Images

Οπως δήλωσε η Melinda Gates, στο τέλος της ημέρας, η ίδια και ο σύζυγός της συνηθίζουν να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού (μάλιστα, όπως σημειώνει, καθημερινή συνήθεια και των δύο είναι το πλύσιμο των πιάτων).

Η κατανομή των οικιακών ευθυνών είναι ένα στοιχείο που έχει ισχυροποιήσει την σχέση τους που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό.

Παρά τα πιεστικά προγράμματα και τον δύο, οι ευθύνες για την φροντίδα του σπιτιού είναι καλά μοιρασμένες. Ο ένας σέβεται τις ανάγκες και τον χρόνο του άλλου.

Οπως, σημειώνει η ίδια στο βιβλίο της, όταν κυοφορούσε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ένιωθε απίστευτα μόνη στο γάμο της με τον Bill. Εκείνος δούλευε ατέλειωτες ώρες και ταξίδευε συνεχώς ως CEO της Μicrosoft, χωρίς να μπορεί να καταλάβει το συναισθηματικό κενό που δημιουργούσε αυτή η κατάσταση στη Melinda.

Το ζευγάρι, με τον καιρό, έμαθε να συζητά τις ελλείψεις στη σχέση του και να επικοινωνεί ουσιαστικά.

Διαβάστε επίσης: Τα 7 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι σε ευτυχισμένους γάμους