H Παναγιώτα Βλαντή. Φωτογραφία: Screenshot-YouTube
H Παναγιώτα Βλαντή. Φωτογραφία: Screenshot-YouTube
20|05|2019 17:00
SHARE
ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ 80S

Βίκυ Γεροθόδωρου, Παναγιώτα Βλαντή και Τάρια Μπούρα σε καλλιστεία, 30 χρόνια πριν -Βίντεο από το 1988


Τα ελληνικά καλλιστεία διατήρησαν την αίγλη τους για αρκετές δεκαετίες. Πολύ πριν την εποχή του Instagram, δεκάδες όμορφα νεαρά κορίτσια επιδείκνυαν τα κάλλη τους στο πανελλήνιο, ώστε να πάρουν «το διαβατήριό τους» για μια καριέρα στην τηλεόραση, τις πασαρέλες και στα εξώφυλλα των περιοδικών. 

Κάποιες φορές το όνειρο γινόταν πραγματικότητα. Άλλες, τελείωνε άδοξα. Κάποιες άλλες όμως, αυτό το όνειρο άλλαζε στην πορεία. Έξοχο παράδειγμα, τρεις διάσημες Ελληνίδες που -για τις δύο τουλάχιστον- κανείς δεν γνώριζε ότι έκαναν το πέρασμά τους από τον άλλοτε λαμπερό διαγωνισμό ομορφιάς. 

Η στιχουργός Βίκυ Γεροθώδορου, η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή και η παρουσιάστρια (και μοντέλο) Τάρια Μπούρα, έλαβαν μέρος ίσως στα πιο cult καλλιστεία, όπου  το 80s. Γούνες, έντονο ντίσκο μακιγιάζ, γυαλιστερό καλσόν και μαλλιά που μάλλον θέλουν να ξεχάσουν, όλα φωνάζουν 80s.

Το απίστευτο VHS βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει μια κυλιόμενη σκάλα, στην οποία στέκονται τα όμορφα κορίτσια. Η σκάλα κατεβαίνει και κάθε διαγωνιζόμενη αποκαλύπτεται στην κάμερα. Στην αριστερή πλευρά της σκάλας διακρίνουμε πρώτη την Βίκυ Γεροθώδορου, ακριβώς από πίσω την Παναγιώτα Βλαντή και πίσω από την ηθοποιό, την Τάρια Μπούρα. 

Καθεμία από τις τρεις διάσημες γυναίκες πήρε τον δικό της δρόμο. Η Βίκυ Γεροθόδωρου (η οποία κατέκτησε τον τίτλο της Β ́αναπληρωματικης Μις Ελλας) έγινε μια επιτυχημένη στιχουργός, η Παναγιώτα Βλαντή ασχολήθηκε με την τηλεόραση, το θέατρο και την κινηματογράφο, ενώ και η Τάρια Μπούρα παρουσίαζε για χρόνια, στήλες μόδας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. 

Δείτε το βίντεο