AP Images
AP Images
15|06|2019 14:57
SHARE
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 96 ΕΤΩΝ

Πέθανε ο σπουδαίος Iταλός σκηνοθέτης, Φράνκο Τζεφιρέλι


Η αυλαία της ζωής του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη, Φράνκο Τζεφιρέλι, έπεσε: η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε σήμερα, 15 Ιουνίου.

Ο σπουδαίος δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 96 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη. Eργα σε κινηματογράφο, θέατρο και όπερα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, ο σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή «έπειτα από μια μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες». 

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1923 στα περίχωρα της Φλωρεντίας. Μητέρα του, η Alaide Garosi, σχεδιάστρια μόδας και πατέρας του, ο Οttorino Corsi, έμπορος μεταξιού και μαλλιού.

Για την ταινία του, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα (1968), ο Φράνκο Τζεφιρέλι έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Οσκαρ, ενώ, η θρυλική μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977), προβάλλεται μέχρι και σήμερα σε χώρες του κόσμου.

 

 

Ο Τζεφιρέλι διετέλεσε γερουσιαστής του κεντροδεξιού Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το 1994 μέχρι το 2001.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Φράνκο Τζεφιρέλι είναι απόγονος ενός εκ των αδελφών του Λεονάρντο ντα Βίντσι.