Φεβρουάριος 2019/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φεβρουάριος 2019/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
H ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αλέξης Κωστάλας: Η σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του -Γοητευτικός φοιτητής, 57 χρόνια πριν


57 χρόνια πριν. Ενας νεαρός φοιτητής κοιτά απευθείας τον φακό και η ατόφια γοητεία του κλείνει μέσα της όλα του όνειρα για την ζωή.

Ονειρα που με κατάρτιση και συνέπεια κατάφερε να πραγματοποιήσει. Ο Αλέξης Κωστάλας στις σχεδόν έξι δεκαετίες της επαγγελματικής του πορείας, μιλά μόνο μέσα από την δουλειά του.

Η φωνή του συνδέθηκε με κομμάτια πολιτισμού και το ήθος του λάμπει μέσα στο χρόνο: δεν είναι μόνο η ιδιότητα του επιτυχημένου καλλιτεχνικού αφηγητή, παρουσιαστή και σχολιαστή που τον χαρακτηρίζει, αλλά και η ακέραιη προσωπικότητά του.

Ο Αλέξης Κωστάλας άνοιξε το αρχείο του και διάλεξε μια φωτογραφία με την αθωότητα της νιότης. Ως γοητευτικός νεαρός φοιτητής έκανε τότε το πρώτο βήμα για ένα ταξίδι χιλιομέτρων.

Ο Αλέξης Κωστάλας γράφει: 

Φωτογραφία του 1962. Φοιτητική (η πίπα είναι για πλάκα -δεν έχω καπνίσει ποτέ). Πριν από 54 χρόνια, 15 Ιουνίου του 1965, πέρασα την πόρτα του EIΡ/ΕΡΤ κι άρχισε αυτό το υπέροχο επαγγελματικό ταξίδι σε ραδιόφωνο και τηλεόραση που συνεχίζεται πάντα. Ευγνώμων στους συναδέλφους μου για όσα έμαθα, έζησα και χάρηκα κοντά τους! Και η ζωή συνεχίζεται. Απρόβλεπτη και πάντα συναρπαστική.