NDP
NDP
01|07|2019 11:10
SHARE
ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ

Ο Αγαμέμνων της Ορέστειας μάς θύμισε κάτι από GoT -Ίδιος (σχεδόν) με τον Τζέισον Μομόα


Την Παρασκευή πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος. Την Ορέστεια. 

Η Ορέστεια, που είναι το στοίχημα τριών γυναικών (Τον «Αγαμέμνονα» σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις «Χοηφόρους» η Λίλλυ Μελεμέ και τις «Ευμενίδες» η Γεωργία Μαυραγάνη) αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου.

Και μαζί την ενθουσιώδη υποδοχή της συζύγου του Κλυταιμνήστρας, η οποία ωστόσο υποκρύπτει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης για τον φόνο της κόρης τους, Ιφιγένειας, που ο Αγαμέμνονας θυσίασε στην Αυλίδα, προκειμένου να ξεκινήσουν τα πλοία της εκστρατείας, δέκα χρόνια πριν. 

Περίπου 10.000 άνθρωποι καταχειροκρότησαν τις τρεις πρωτοεμφανιζόμενες στην Επίδαυρο σκηνοθέτιδες, όπως και το πλήθος των ηθοποιών στην παράσταση που διήρκεσε τέσσερις ώρες. 

Μάλιστα ο Αργύρης Ξάφης ως Αγαμέμνων, κατάφερε να εντυπωσιάσει διπλά το κοινό, το οποίο σχολίαζε ότι ο Έλληνας ηθοποιός έφερνε αρκετά στον Καλ Ντρόγκο, δηλαδή τον Τζέισον Μομόα του Game of Thrones.

Τόσο η ιδιαίτερη κώμη και τα γένια του ηθοποιού όσο και η επιλογή του κουστουμιού αλλά και η σκηνοθεσία που τον παρουσίαζε ιδιαίτερα επιβλητικό, μας έφερε στον νου τον άγριο Ντρόγκο.