Unsplash/CoWomen
Unsplash/CoWomen
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Είσαι έτοιμη να πάρεις μια μεγάλη απόφαση; Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις, για να μην τη μετανιώσεις αργότερα


Όλες οι αποφάσεις είναι δύσκολες. 

Άλλες μεγάλες και σημαντικές, άλλες πιο απλές και καθημερινές. Όλες όμως έχουν να κάνουν με την ζωή μας και την πορεία μας.

Πώς όμως παίρνουμε μια μεγάλη απόφαση ζωής; Σίγουρα, όχι αψήφιστα. Θέλει σκέψη, οργάνωση και αποφασιστικότητα.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, πέσαμε πάνω σε ένα ενδιαφέρον άρθρο στο Inc. που αναφέρει ένα πολύ βοηθητικό τρικ.

Συγκεκριμένα, η συγγραφέας Caelan Corbeil αποκαλύπτει το ένα απλό πράγμα που πρέπει να κάνεις, πριν πάρεις μια δύσκολη απόφαση για να μην την μετανιώσεις μετά.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις ένα γράμμα στον εαυτό σου.

Η συμβουλή της Corbeil ξεκίνησε από την προσωπική της εμπειρία, όταν ήταν φοιτήτρια και αποφάσισε να παρατήσει τη σχολή της.

Τότε, αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στον εαυτό της.

Unsplash/alvaro serrano
Unsplash/alvaro serrano

«Ξαφνικά είχα την ιδέα να γράψω στον εαυτό μου ένα γράμμα που μου θύμισε ότι όταν έφυγα, έκανα αυτό που ήταν σωστό για εμένα, ήμουν ειλικρινής σε μένα και έβαλα προτεραιότητα την ευτυχία μου».

Στο γράμμα έγραψε λεπτομερώς τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική απόφαση. Το μικρό αυτό κείμενο έκανε μεγάλη διαφορά για εκείνη με την πάροδο του χρόνου.

«Σε δύσκολες μέρες και στιγμές, διάβαζα το γράμμα. Και αυτό που βρήκα ήταν αξιοσημείωτο. Το γράμμα έδιωξε αμέσως όλες τις σκέψεις αυτοκριτικής. Σταμάτησα να σκέφτομαι αρνητικά για τον εαυτό μου και με έκανε να δω, με τα δικά μου λόγια, γιατί αυτό που έκανα ήταν το σωστό. Κάθε φορά που τελείωνα το γράμμα, ένιωθα βέβαιη για την απόφαση μου και περήφανη για την επιλογή μου», αναφέρει.

Έτσι, κατάφερε να εμπιστεύεται την δική της φωνή.

Το να γράψεις αυτό το γράμμα είναι ο καλύτερος τρόπος για κάποιον που αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση να θωρακίζει τον εαυτό του εναντίον των πιθανών μελλοντικών τύψεων.

Unsplash/nicole honeywill
Unsplash/nicole honeywill

«Αντιμετωπίζεις μια μεγάλη αλλαγή και παλεύεις με την αμφιβολία, τον φόβο ή τον αρνητισμό; Αν ναι, γράψε ένα γράμμα στον εαυτό σου και διάβασέ το με συνέπεια, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να μεταμορφώσεις τις σκέψεις σου». 

Όταν μετανιώνουμε κάτι, συνήθως έχει να κάνει με το ότι δεν ακολουθούμε την εσωτερική μας πυξίδα και αφήνουμε τους άλλους να μας καθοδηγούν. 

Με το να ορίζεις τις αξίες και τα συναισθήματά σου και να επικεντρώνεσαι στο γιατί πήρες αυτή την απόφαση, δίνεις στον μελλοντικό σου εαυτό μια υπενθύμιση του τι σε παρακίνησε. 

Έτσι, δεν θα επικεντρώνεσαι στα «πρέπει» των άλλων αλλά στα «θέλω» του εαυτού σου. Και δύσκολα θα το μετανιώσεις.