NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
17|08|2019 12:03
SHARE
INSTAGRAM MOMENTS

Η Δέσποινα Βανδή έφαγε το πιο λαχταριστό Croque Madame για πρωινό -Και αυτή είναι η συνταγή


Δεν είναι λίγες οι φορές που η Δέσποινα Βανδή, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Ιnstagram, έχει μοιραστεί τους πειραματισμούς της στην κουζίνα. 

Η μαγειρική είναι το κρυφό της μεράκι και όταν έχει ελεύθερο χρόνο, αφοσιώνεται στην παρασκευή αλμυρών και γλυκών λιχουδιών, των οποίων την συνταγή δεν παραλείπει να μοιραστεί με τους followers της.

Η τραγουδίστρια βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διακοπές με την οικογένειά της.

Από εκεί, μοιράζεται σχεδόν καθημερινά στιγμές χαλάρωσης με τους διαδικτυακούς της φίλους. 

Σήμερα, η Δέσποινα Βανδή μοιράστηκε το πρωινό της και δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Aν και η ίδια έχει ένα αψεγάδιαστο κορμί -που διατηρεί μέσα από διατροφή και άσκηση-, είναι μια από εμάς! Κάνει που και που κάποια διατροφική ατασθαλία όπως τα λαχταριστά Crocque Madame.

Η φωτογραφία και μόνο μας άνοιξε την όρεξη, γι' αυτό και βρήκαμε την συνταγή. Είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική τόσο για πρωινό όσο και για brunch. Μπορείτε κι εσείς να την δοκιμάσετε, (ξεχνώντας τις τύψεις) όπως η Δέσποινα Βανδή!

 

 

Συστατικά:

Για τη μπεσαμέλ

40 γρ. Βούτυρο, 40 γρ. Αλεύρι, 1 κ.γ. αγγλική μουστάρδα, 300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, πιπέρι, αλάτι, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για τα τοστ

8 φέτες σπιτικό ψωμί του τοστ, 40 γρ. Βούτυρο, θυμάρι, πιπέρι, 200 γρ. γκούντα τριμμένο, 4 φέτες ζαμπόν, 8 αυγά ποσέ ή τηγανητά

 

Εκτέλεση:

Για τη μπεσαμέλ

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο .Όταν λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε την αγγλική μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη όταν να βγουν οι πρώτες φουσκάλες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για τα Croque Madame

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε 20 γρ. βούτυρο.

Ψήνουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ μας στο τηγάνι, μαζί με λίγο θυμάρι.

Μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές αφαιρούμε από το τηγάνι

Στην συνέχεια απλώνουμε 1 κ.σ. από την μπεσαμέλ σε κάθε φέτα, ρίχνουμε τριμμένο τυρί και στις 4 φέτες προσθέτουμε και ζαμπόν.

Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο  χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε πάνω από τις 4 φέτες που έχουν ζαμπόν τις φέτες με τη μπεσαμέλ.

Τέλος προσθέτουμε από δύο αυγά ποσέ ή τηγανητά αυγά σε κάθε τοστ και είμαστε να απολαύσουμε τα Croque Madame μας.