Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP
21|08|2019 11:40
SHARE
Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φιόνα Μάκιλγουεμ -Ποια είναι η νέα γραμματέας της Μέγκαν και του Χάρι -Πρώην πρέσβειρα της Αλβανίας


Το δικό τους, προσωπικό team φαίνεται πως έχουν φτιάξει Μέγκαν και πρίγκιπας Χάρι, με μια ομάδα γυναικών -ανώτερων στελεχών- να φροντίζουν για κάθε επιθυμία-ανάγκη του ζεύγους. 

Το νέο απόκτημα της Δούκισσας του Σάσεξ ακούει στο όνομα Φιόνα Μάκιλγουεμ και η επιλογή της μόνο τυχαία δεν θεωρείται. Η κυρία Μάκιλγουεμ αναλαμβάνει το πόστο της προσωπικής γραμματέως του πριγκιπικού ζευγαριού, εν μέσω θέρους για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Θα είναι αυτή που θα οργανώσει το βασιλικό ταξίδι τους -στο οποίο θα βρίσκεται και ο Άρτσι- το φθινόπωρο στην Αφρική.

Η Φιόνα Μάκιλγουεμ που θα αντικαταστήσει τη Σαμάνθα Κοέν, θα αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και τις ιδιωτικές υποθέσεις του ζευγαριού. Στον λογαριασμό της στο Twitter περιγράφει τον εαυτό της ως «διπλωμάτης και wannabe supermum». Η Κοέν ήταν προσωπική Γραμματέας της Βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι το 2017 που αποφάσισε να αποσυρθεί. Η Βασίλισσα την παρακάλεσε ωστόσο το 2018 να αναλάβει -για ένα μικρό διάστημα- την μετάβαση της Μέγκαν από ένα απλό λαϊκό κορίτσι σε Royal.  

Η 45χρονη πλέον Βρετανίδα Φιόνα Μάκιλγουεμ παίρνει τη θέση της και θα είναι το πιο υψηλόβαθμο μέλος του προσωπικού του Sussex, σύμφωνα με την Daily Mail. 

Εκτός από το γεγονός ότι έχει κάνει σπουδές στο Cambridge, έχει εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις στη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Κατά τη συνεργασία της με το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου η Μάκιλγουεμ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

 

Φωτογραφία:Twitter/Fiona Mcilwham - AP
Φωτογραφία:Twitter/Fiona Mcilwham - AP