AP
AP
09|09|2019 14:36
SHARE
ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ

Όταν η Μισέλ Ομπάμα ήταν μαθήτρια Δημοτικού -Μια γλυκιά φωτογραφία από τα μαθητικά της χρόνια


Το καλοκαίρι τελειώνει, το σχολείο ξεκινά και η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, με μια φωτογραφία, θέλησε να κάνει αναφορά στην αξία της εκπαίδευσης.

Την περασμένη Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας, η Μισέλ Ομπάμα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από το Δημοτικό, κάνοντας μια γλυκειά αναδρομή στο μαθητικό της παρελθόν. 
Η σύζυγος του Μπάρακ Ομπάμα θέλησε έτσι να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα: Τι σημαίνει για εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο να μην πηγαίνουν στο σχολείο.

Με μάτια μισόκλειστα (προφανώς το κλικ και το πετάρισμα του ματιού είχαν ένα πολύ καλό timing) και ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο, η Μισέλ Ομπάμα μοιάζει πάρα πολύ στον ενήλικο εαυτό της. 

«Έμαθα πολλά στο σχολείο -πώς να κάνω πολλαπλασιασμό, πώς να γράφω μια παράγραφο, αλλά και πώς να ωθώ τον εαυτό μου, πώς να είμαι καλή φίλη και πώς να “τινάζω τη σκόνη” μετά από μια αποτυχία. 
Είναι τόσο εύκολο για εμάς, να πάμε στο σχολείο και να αποφοιτήσουμε, ειδικά εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 98 εκατομμύρια έφηβα κορίτσια σε όλο τον κόσμο δεν πάνε στο σχολείο. Νομίζω ότι κάθε κορίτσι στον πλανήτη αξίζει τις ίδιες ευκαιρίες που είχα κι εγώ -κυρίως μια ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά του».  

Η Μισέλ Ομπάμα έχει παλέψει πολύ σκληρά στο παρελθόν για την ευκαιρία αυτή που πρέπει όλα τα κορίτσια να έχουν. Μέσα από ομιλίες της αλλά και Project στα οποία συμμετέχει, η πρώην Πρώτη Κυρία έχει βάλει ως στόχο να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να μην μένει εκτός εκπαίδευσης κανένα κορίτσι.

 

Instagram @michelleobama
Instagram @michelleobama