Shutterstock
Shutterstock
H&M

Τα H&M απαγορεύουν την χρήση δέρματος από την Βραζιλία -Λόγω των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο


Τα H&M αποφάσισαν να κάνουν μια πολύ σημαντική κίνηση και να απαγορεύσουν την χρήση του βραζιλιάνικου δέρματος στα ρούχα τους.

Το αγαπημένο high street brand και δεύτερος μεγαλύτερος retailer στον κόσμο θέλει να βοηθήσει να σωθεί περιβάλλον και τάσσεται κατά της αποψίλωσης των δασών.

Η εταιρία εξέφρασε τις ανησυχίες της για την βιομηχανία των βοοειδών της Βραζιλίας, καθώς σύμφωνα με αναφορές ευθύνεται για την αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου.

Το brand αποφάσισε μια προσωρινή απαγόρευση μέχρι τα συστήματα να επιβεβαιώσουν ότι δεν προκαλείται περιβαλλοντική καταστροφή στο δάσος.

«Λόγω των πυρκαγιών στο κομμάτι του Αμαζονίου που ανήκει στην Βραζιλία και της σύνδεσης με την βιομηχανία βοοειδών, αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε προσωρινά το βραζιλιάνικο δέρμα. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι να επαληθευτεί ότι το δέρμα δεν συμβάλει στην περιβαλλοντική ζημιά του Αμαζονίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

AP
AP

Εκπρόσωπος της εταιρίας εξήγησε το δέρμα που χρησιμοποιούν προέρχεται κυρίως από την Ευρώπη ενώ ένα μικρό ποσοστό προέρχεται από την Βραζιλία.