NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
FLORENCE WELCH

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»: Η Florence Welch αποθεώνει την Αθήνα στη Βρετανική Vogue


Την Κυριακή το βράδυ, η Florence Welch έκλεισε το τουρ «High As Hope» με ένα εντυπωσιακό τρόπο κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο.

Η πρώτη συναυλία των Florence And The Machine στην Αθήνα (που έγινε αμέσως sold out και έγιναν 3 αντί για μία) ήταν μια σημαντική στιγμή για την τραγουδίστρια, που είχε εμμονή με την Ελληνική μυθολογία ήδη από τα παιδικά της χρόνια.

«Οι Έλληνες θεοί και θέες μου έδωσαν τόση έμπνευση με το πέρασμα του χρόνου», αναφέρει η ίδια στην Βρετανική Vogue.

«Ήταν απόλυτα ταιριαστό να κλείσω το τουρ με την παρουσία της ίδιας της Αθηνάς».

Η Florence είναι γνωστή για την αισθητική των performances της που είναι άκρως θεατρικές. Για τις ανάγκες του τουρ εργάστηκε με τους στιλίστες Aldene Johnson και Alessandro Michele της Gucci πάνω σε μια ονειρική, αιθέρια γκαρνταρόμπα που έμοιαζε να ταιριάζει στα μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας.

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

 «Ό,τι φοράω στη σκηνή, δίνει πληροφορίες για την παράσταση και καθώς ο χορός έπαιρνε όλο και μεγαλύτερο μέρος, η ελευθερία κινήσεων ήταν πολύ σημαντική. Αν και νιώθω ότι το στιλ μοιάζει να μην έχει φύλο, κινούμε ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό πολλές φορές μέσα στο σόου. Αυτό το άλμπουμ ήταν για την γυναικεία δύναμη. Ο Gucci είναι καλός στο να διαχειρίζεται την δυαδικότητα και δημιουργεί φορέματα που κινούνται μαζί μου και ανυψώνουν την performance μου, είναι εύθραυστα και δυνατά την ίδια στιγμή», αναφέρει η ίδια.

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

«Μπορείς να μεταφέρεις το κοινό σε ένα αλλιώτικο τόπο, να τους μαγέψεις, να τους ρίξει ένα ξόρκι για μερικές ώρες».

Χαρακτήρισε το φόρεμά της μαγικό, τέλειο για ένα φάντασμα.

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Το ντελικάτο φόρεμά της έρχεται σε αντίθεση με την δύναμη της φωνής της και την τρομερή σκηνική της παρουσία, αν και η τραγουδίστρια παραδέχεται ότι είναι είναι φυσικά σαν ερημίτης. 

Η δύναμή της πάνω στη σκηνή είναι οι φανς και το κοινό, που νιώθει σαν οικογένειά της.

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency