Getty Images
Getty Images
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Η Μαρίνα Βερνίκου συνάντησε την Αικατερίνη της Σερβίας -Η Ελληνίδα που έγινε πριγκίπισσα και επιδόθηκε σε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο


Η Μαρίνα Βερνίκου είναι μια γυναίκα που λατρεύει τα ταξίδια.

Είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας, φωτογράφος και κοσμοπολίτισσα. Μετά το ταξίδι της στην Αφρική με την κουμπάρα της, Χριστίνα Μπόμπα, αποφάσισε να κάνει μια οικογενειακή απόδραση στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε με τα παιδιά της στο Βελιγράδι αλλά δεν έμεινε όπου κι όπου.

Η Μαρίνα Βερνίκου ήταν φιλοξενούμενη στο παλάτι της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας και του Αλέξανδρου Καραγεώργεβιτς της Γιουγκοσλαβίας.

Η ίδια μάλιστα φωτογραφήθηκε με την πριγκίπισσα και τον πρίγκιπα.

Η Αικατερίνη είναι Ελληνίδα. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου 1943 είναι κόρη της Άννας και του Ρόμπερτ Μπατή.

Τελείωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της στην Αθήνα και τη Λωζάνη. Αργότερα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ στο Κολοράντο και του Ντάλας στο Τέξας, στον τομέα των επιχειρήσεων. Μόλις αποφοίτησε, ξεκίνησε να εργάζεται στο αντικείμενο της, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Around the palace with HRH Crown Princess Katherine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos Collection (@marinavernicos) στις 12 Οκτ, 2019 στις 9:50 πμ PDT

Το 1962 παντρεύτηκε τον Τζακ Γουόλτερ Άντριους, απέκτησαν δύο παιδιά αλλά χώρισαν το 1984.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A big thank you to HRH Crown Prince Alexander and HRH Crown Princess Katherine for their hospitality and sharing with us the amazing history of the royal family

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos Collection (@marinavernicos) στις

AP images
AP images

Λίγο αργότερα, γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, πρίγκιπα Αλέξανδρο, με τον οποίον παντρεύτηκε το 1985, λαμβάνοντας τον τίτλο της πριγκίπισσας.

 

AP images
AP images

Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Λονδίνο και την επόμενη μέρα, με θρησκευτικό, στην Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο Νότινγκ Χιλ. Κουμπάρος τους ήταν ο Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας, ενώ μάρτυρας ήταν ο Τομισλάβ της Γιουγκοσλαβίας. Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αφιέρωσε τον χρόνο της στις φιλανθρωπίες. Το φιλανθρωπικό της έργο συνεχίστηκε σε ΗΠΑ, Καναδά, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλάει αγγλικά, ελληνικά και γαλλικά, καθώς επίσης και σερβικά και λίγα ισπανικά.

AP images
AP images