AP images
AP images
15|10|2019 10:58
SHARE
ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ

«Ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη»: Το αντίο της Μαίρης Κατράντζου στη σχεδιάστρια


Με ένα θερμό ευχαριστώ αποχαιρέτισε η Μαίρη Κατράντζου τη μοναδική Σοφία Κοκοσαλάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, αφήνοντας κατά πολύ φτωχότερο το διεθνές στερέωμα της μόδας. 

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, όπου βλέπουμε την Bjork να φορά το εκπληκτικό φόρεμα που είχε σχεδιάσει η Κοκοσαλάκη.
Στη λεζάντα η Μαίρη Κατράντζου έγραψε: «Ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη, που μας έκανες να αισθανθούμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Γιατί επικοινώνησες τις αξίες του πολιτισμού μας πέρα από τα σύνορα, μέσα από το απίθανο ταλέντο, την εξυπνάδα και το χάρισμά σου. Στο σύντομο διάστημα που είχα το προνόμιο να σε γνωρίζω, μου έδειξες -πριν καν γνωρίσω η ίδια τον εαυτό μου- τι σημαίνει πραγματική δύναμη, καθώς και το μυαλό-ξυράφι που απαιτεί η βιομηχανία μας. Πάντα αισθανόμουν δέος μπροστά στην αποφασιστικότητα και τις αξίες με τις οποίες πορευόσουν στη ζωή, πάντα με τους δικούς σου όρους. Τα νέα σήμερα με συγκλόνισαν και μου είναι δύσκολο τα αποδεχτώ.. Είναι πολύ πολύ στενάχωρο. Αναπαύσου εν ειρήνη Sophia. Στέλνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια σε αυτούς που ήταν πιο κοντά σου και στην οικογένειά σου. #sophiakokosalaki».

Η Σοφία Κοκοσαλάκη και η Μαίρη Κατράντζου είναι δύο από τα ονόματα που μας κάνουν περήφανους στο εξωτερικό, αποτελώντας άξιο παράδειγμα της αστείρευτης ελληνικής δημιουργικότητας.