Η Μίλα Κούνις αποκαλύπτει ότι... απειλήθηκε για να ποζάρει γυμνή | 0 bovary.gr
Η Μίλα Κούνις αποκαλύπτει ότι... απειλήθηκε για να ποζάρει γυμνή | 0 bovary.gr
07|11|2016 16:48
SHARE
ΚΟΥΝΙΣ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΜΟ

Η Μίλα Κούνις αποκαλύπτει ότι... απειλήθηκε για να ποζάρει γυμνή


Δεν είναι η πρώτη φόρα που μια διάσημη ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τις σεξιστικές συμπεριφορές που δέχονται οι γυναίκες στη βιομηχανία του Χόλυγουντ, αλλά και για τις αδικίες που υφίστανται λόγω του φύλου τους.

Όμως η περίπτωση της Μίλα Κούνις είναι ξεχωριστή, γιατί ακόμα η ταλαντούχα ηθοποιός δεν έχει τη δύναμη μιας Μέριλ Στριπ ή μιας Σούζαν Σάραντον , οπότε το θάρρος να καταγγείλει ανοιχτά τα όσα συμβαίνουν πίσω από το λαμπερό κόσμο του θεάματος, είναι αξιοσημείωτο.

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Πριν από μερικές μέρες η Κούνις έγραψε στο διαδικτυακό site «A Plus», που χρηματοδοτεί ο σύζυγός της ο Άστον Κούτσερ, ένα πύρινο άρθρο, όπου περιγράφει λεπτομερώς όσα έχει περάσει από παραγωγούς εξαιτίας και μόνο του γεγονότος ότι είναι γυναίκα. Ο λόγος που αποφάσισε να προβεί σε αυτό το τολμηρό διάβημα είναι επειδή θεωρεί πως πλέον το Χόλυγουντ έχει υπερβεί τα όρια. Με αυτό τον τρόπο, που έχει πυροδοτήσει ήδη πληθώρα αντιδράσεων, η όμορφη Μίλα καλεί όλες τις συναδέλφους της να αναλάβουν δράση και να βάλουν τέλος στον σεξισμό.

 

A photo posted by Mila Kunis (@kunismilax) on Oct 23, 2016 at 9:56am PDT

Το άρθρο ξεκινάει με ένα προσωπικό περιστατικό από την καριέρα της, όπου ένας παραγωγός την απείλησε ότι δεν θα ξαναδουλέψει ποτέ, επειδή αρνήθηκε να ποζάρει ημίγυμνη σε ένα περιοδικό για να προωθήσει μια ταινία. Τι έκανε εκείνη; Είπε όχι, για πρώτη φορά μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, για να διαπιστώσει πως τίποτα από όσα την προειδοποιούσαν δεν συνέβη: η ταινία έβγαλε ένα σκασμό λεφτά κι η ίδια φυσικά ξαναβρήκε δουλειά, και μάλιστα πολλές φορές.

Η γνωστή ηθοποιός επισημαίνει πως ο παραγωγός προσπάθησε να την μεταπείσει, εκμεταλλευόμενος τον μεγαλύτερο φόβο που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες σε αυτή τη δουλειά. «Φοβόμαστε, και προσπαθώντας να διατηρούμε τη θέση μας, κάνουμε ένα σωρό συμβιβασμούς, ελπίζοντας μόνο ότι κάποτε τα πράγματα θα αλλάξουν», λέει η Κούνις, προτρέποντας όλες τις γυναίκες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην υποκύπτουν σε πιέσεις.

 

A photo posted by Mila Kunis (@kunismilax) on Oct 5, 2016 at 10:24am PDT

Αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι στην καριέρα της «πολλές φορές την έχουν προσβάλλει, την έχουν μειώσει, έχει πληρωθεί λιγότερο από άντρες συναδέλφους της, την έχουν επιδεικτικά αγνοήσει, και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα». Μάλιστα παραδέχεται ότι για ένα διάστημα είχε αποδεχτεί το γεγονός ότι για να επιβιώσει έπρεπε να παίξει αυτό το παιχνίδι και να υποστεί τους κανόνες της « αγοράς», όμως όσο μεγάλωνε και αποκτούσε εμπειρία, άρχισε να καταλαβαίνει και κυρίως είδε ξεκάθαρα ότι όλα αυτά συνέβαιναν, ακριβώς επειδή εκείνη τα επέτρεπε.

 

A photo posted by Mila Kunis (@kunismilax) on Aug 11, 2016 at 4:32am PDT

Σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από αυτή τη κατάσταση η Κούνις ίδρυσε μια εταιρία παραγωγής με άλλες τρεις «εκπληκτικές γυναίκες», όπως τις χαρακτηρίζει. Κάποια στιγμή συναντήθηκε με έναν μεγάλο παραγωγό για ένα πιθανό πρότζεκτ. Εκείνος υπήρξε αρνητικός απέναντί της, λέγοντας πως «σύντομα θα είναι σύζυγος του Άστον και μητέρα ενός μωρού».

 

Η πρωταγωνίστρια του «Μαύρου Κύκνου» ήταν όμως αποφασισμένη να μην δεχτεί ειρωνικά σχόλια: «Με υποβίβασε εντελώς, σαν η αξία μου να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη σχέση μου με έναν επιτυχημένο άντρα και στην ικανότητά μου να κάνω παιδιά. Αγνόησε εντελώς τη σημαντική συνεισφορά μου σε δημιουργικό, ακόμα και οικονομικό επίπεδο». Κι έτσι η εταιρεία της αποσύρθηκε αμέσως από το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

 

A photo posted by Mila Kunis (@kunismilax) on Mar 31, 2016 at 6:39am PDT

Φυσικά, η Μίλα ξέρει καλά ότι αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τις ηθοποιούς, αλλά όλες τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες, που στους χώρους εργασίας του υφίστανται ανάλογες συμπεριφορές καθημερινά. Αλλά θεωρεί σημαντικό οι μεγάλες σταρ, που ασκούν επιρροή στο κοινό, να μιλούν ανοιχτά για αυτά τα θέματα, παρακινώντας και τις υπόλοιπες να ξεπεράσουν τους φόβους τους, γιατί η συνενοχή τους είναι ενοχή και διαιωνίζει μια κατάσταση που πρέπει άμεσα να πάρει τέλος.

 

Πάντως η ίδια δεσμεύτηκε δημόσια να τελειώνει με τους συμβιβασμούς , δηλώνοντας ότι από εδώ κι στο εξής όποτε βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις, είτε άμεσα είτε με πλάγιους τρόπους, εκείνη θα τις αντιμετωπίζει κατά μέτωπο. Δεν εγγυάται ότι η στάση της θα φέρει αποτελέσματα, αλλά τουλάχιστον θα έχει ήσυχη τη συνείδησή της, επειδή προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου οι γυναίκες θα έχουν τη θέση που τους αξίζει. Κι αν κανείς δεν θέλει να την ακούσει, τότε εκείνη απλώς θα φεύγει.