Oι κυρίες που διεκδικούν τα φετινά Όσκαρ -Τα φαβορί  | 0 bovary.gr
Oι κυρίες που διεκδικούν τα φετινά Όσκαρ -Τα φαβορί | 0 bovary.gr
04|12|2016 10:16
SHARE
Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ

Oι κυρίες που διεκδικούν τα φετινά Όσκαρ -Τα φαβορί


Φέτος η κούρσα για τα Όσκαρ γυναικείας ερμηνείας αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πολλές καλές ηθοποιοί έχουν δώσει συγκλονιστικές ερμηνείες και μας έχουν μπερδέψει.

Τα πράγματα για τους άντρες είναι λίγο πιο εύκολα και ξεκάθαρα,  καθώς ο Tom Hanks και ο Casey Affleck θεωρούνται φαβορί για τις ταινίες «Sully»  και «Manchester by the Sea» αντίστοιχα. Όμως φαίνεται πως οι γυναίκες συνάδελφοί τους θα δώσουν μεγάλη μάχη. Πρώτες στη λίστα είναι η Emma Stone για το «La La Land», αλλά και η Natalie Portman, που ως Τζάκι Κέννεντι ήδη έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και πολλοί μιλούν ότι πρόκειται για τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της. Ακολουθεί η Amy Adams, που πρωταγωνιστεί στο «Arrival», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, διαφορετική από όσες ξέρουμε,  αλλά και η Annette Bening για το ρόλο της στην ταινία «20th Century Women».

Στον ήδη μακρύ κατάλογο έρχεται να προστεθεί και η Viola Davis, που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές για το «Fences, αλλά και η αγαπημένη της Ακαδημίας Michelle Williams, που κάνει πολλά μάτια να βουρκώνουν ως στο πλευρό του Affleck στο «Manchester by the Sea». Φυσικά από μια τέτοια διαμάχη δεν θα μπορούσε να λείπει η θεϊκή Meryl Streep, που στο ρόλο της της Florence Foster Jenkins, της πιο φάλτσας σοπράνο στην ιστορία της όπερας, αποδεικνύει ακόμα μια φορά το  υποκριτικό της μέγεθος. Μεγάλος ήδη ο ανταγωνισμός για τις κυρίες του Χόλυγουντ και έρχεται η εφημερίδα Τhe guardian να ρίξει λάδι και να προσθέσει στη  λίστα κι άλλες καταξιωμένες ηθοποιούς, που μάλλον θα τους άξιζε εξίσου το χρυσό αγαλματίδιο. Ή έστω μια υποψηφιότητα.

 

 Η Rebecca Hall είναι  η πρώτη. Εδώ και είκοσι χρόνια δουλεύει με συνέπεια και προχωράει με αργά κι σταθερά βήματα.  Η καλή  αυτή ηθοποιός φαίνεται πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για την ερμηνεία της στην ταινία «Christine» του Antonio Campos, όπου υποδύεται την Christine Chubbuck, μια παρουσιάστρια ειδήσεων που έδωσε τέλος στη ζωή της την ώρα της εκπομπής της τη δεκαετία του ‘70.  Ακολουθεί η  Βραζιλιάνα Sônia Braga, που  στο « Aquarius» υποδύεται μια χήρα μουσικοκριτικό, η οποία βγαίνει σε σύνταξη και την διώχνουν από το σπίτι της. Πολλοί λένε ότι η ζωή της χρωστάει ένα μεγάλο βραβείο και ότι ήρθε η ώρα με αυτή την ερμηνεία να το πάρει.

Έτερο φαβορί θεωρείται και η Sally Hawkins που υποδύεται την Καναδή καλλιτέχνη Maudie Dowley,  σε ένα δράμα εποχής που έκανε εντύπωση στο Telluride film festival, κυρίως για την εξαιρετική ερμηνεία της. Μπορεί μια ταινία με τους « Ghostbusters» να μην ενδείκνυται για τα Όσκαρ, όμως η ερμηνεία της Kate McKinnon  ξεχωρίζει και πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσει τα χνάρια της Melissa McCarthy- που διακρίθηκε σε κωμικό ρόλο-  και τουλάχιστον να έχει μια υποψηφιότητα για το ταμπεραμέντο της. Μια ηθοποιός που φημίζεται για την τελειομανία της είναι η Allison Janney. Στην ταινία «Tallulah», υποδύεται μια μητέρα, η οποία προσπαθεί να  συμφιλιωθεί με μια γυναίκα που εμφανίζεται από το πουθενά και λέει ότι είναι έγκυος στο παιδί του γιου της. Οι κριτικοί μιλάνε για ένα μικρό διαμάντι και πιστεύουν ότι η ηθοποιός, αν και έγινε γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές, πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωριστεί.

Η Paulina Garcia στην ταινία «Little Men», που χαρακτηρίζεται από πολλές καλές ερμηνείες,  δίνει το προσωπικό της στίγμα , ως ανύπαντρη μητέρα που αγωνίζεται να κρατήσει την επιχείρησή της  και να ζήσει το παιδί της. Στην πρώτη της αγγλόφωνη ταινία, η ηθοποιός  που στην Ελλάδα γνωρίσαμε μέσα από την ταινία " Gloria", δεν φοβάται να αποκαλύψει και τη δύστροπη πλευρά της ηρωίδας της, φτιάχνοντας ένα απόλυτα ανθρώπινο πορτρέτο μιας γυναίκας του καιρού μας. Η Jennifer Garner,  πρωταγωνιστώντας στο μάλλον αδύναμο οικογενειακό δράμα « Miracles From Heaven», υποδύεται  μια μητέρα που μαθαίνει ότι η κόρη της πάσχει από μια θανατηφόρα ασθένεια,  και ραγίζει καρδιές.  Η Garner τελικά  καταφέρνει να προσπεράσει τα πολλά ελαττώματα της ταινίας και να λάμψει με μια ευαίσθητη ερμηνεία. Η Anna Gunn, γνωστή από τη σειρά « Breaking Bad», εμφανίζεται ως αδίστακτη τραπεζίτης στο « Equity» και δίνει μάχη να καθιερωθεί σε έναν  ανδροκρατούμενο χώρο. Η δυναμική της προσέγγιση την κάνει να ξεχωρίζει και έτσι μπαίνει κι αυτή με τη σειρά της στη χρυσή λίστα. Η Kate Beckinsale στο « Love and Friendship»,  υποδυόμενη την ανατρεπτική για τα δεδομένα της εποχής της Lady Susan Vernon, καθηλώνει με την φινετσάτη της υποκριτική και  μας χαρίζει, χωρίς να χάνει λεπτό τη θηλυκότητά της,  μια  ερμηνεία που εξυμνεί την  γυναικεία ανεξαρτησία και χειραφέτηση.

Η Molly Shannon, βετεράνος κωμική ηθοποιός,  στο «Other People» αποκαλύπτει μια άλλη της πλευρά, παίζοντας μια γυναίκα που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου. Χωρίς να χάνει το χιούμορ της, η καλή αυτή ηθοποιός βυθίζεται στο ρόλο της και δίνει μια ερμηνεία πολλών καρατίων. Τέλος η Blake Lively στο «The Shallows» κάνει την καλύτερό ως τώρα ρόλο της, υποδυόμενη μια  νεαρή σέρφερ που δίνει μάχη με έναν λευκό καρχαρία!  Συνδυάζοντας τα φυσικά της προσόντα και την ιδιαίτερη υποκριτική της, καταφέρνει να δώσει υπόσταση σε μια ταινία που εύκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως B-movie και  φτιάχνει έναν  απόλυτα ρεαλιστικό  κι αξιομνημόνευτο χαρακτήρα. 

Για να δούμε τελικά τι θα αποφασίσει η Ακαδημία.