Instagram/Anna Prelevic
Instagram/Anna Prelevic
ΑΝΝΑ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ

Η Αννα Πρέλεβιτς μιλάει για τη ζωή της και μοιράζεται με την BOVARY τα μυστικά ομορφιάς της


Η Αννα Πρέλεβιτς είναι ένα από τα πιο φρέσκα και χαμογελαστά πρόσωπα στο χώρο της ελληνικής μόδας και ομορφιάς.

Η εξωτερική της εμφάνιση προδίδει τα τυχερά της γονίδια, αφού είναι κόρη του πρώην καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπράσνισλαβ Πρέλεβιτς και της Νεβένα Πρέλεβιτς Μαριάνοβιτς.

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι, μα μεγάλωσε στην όμορφη Θεσσαλονίκη, που όπως η ίδια δηλώνει, αυτή η πόλη είναι ο μεγάλος της έρωτας.

Πριν γίνει αναγνωρίσιμη και αγαπηθεί από τον κόσμο, υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο καλλιτεχνικό πατινάζ, ενώ σπούδασε στο Media Communications στο Goldsmiths University of London.

Το 2010 η εντυπωσιακή Αννα κέρδισε τα καλλιστεία Σταρ Ελλάς, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα στο Miss Universe στο Λας Βέγκας, την ίδια χρονιά.

Τι κι αν είναι μόλις 26 ετών; Η επαγγελματική της πορεία τη βρίσκει με τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή, μέσα από την οποία κρατά συντροφιά στους θαυμαστές της, ενώ λανσάρει και τη δική της σειρά ρούχων, μια συνεργασία με την εταιρεία Helmi.

Η Αννα είναι η απόδειξη, ότι ένας άνθρωπος που εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας μπορεί να παραμείνει απλός, καλοσυνάτος και ισορροπημένος.

Ενα κορίτσι – που πιστεύει ακόμα στον Peter Pan - γεμάτο αυτοπεποίθηση, με ήθος και αρχές.

Μια προσιτή παρουσία που υποδέχτηκε την Bovary με διάπλατο χαμόγελο και άνοιξε την καρδιά της για όλα όσα την αφορούν.

Ο τίτλος «Σταρ Ελλάς» και ο ρόλος του

Ημουν αγοροκόριτσο από πάντα. Σκαρφάλωνα στα δέντρα, έπεφτα κάτω... Στα γόνατα μου έχω σημάδια ακόμα! Δεν βαφόμουν τότε, έβαζα ένα μαύρο μολύβι στα μάτια, αλλά ήταν λάθος . Τώρα που βλέπω φωτογραφίες, λέω: «Χριστέ μου γιατί το έκανες αυτό στον εαυτό σου;»

Ο τίτλος, με βοήθησε να μπω στο χώρο, άρχισα να κάνω φωτογραφίσεις, να περιποιούμαι, να νιώθω πιο γυναίκα και γνώρισα αξιόλογους μακιγιέρ, που μου έμαθαν μυστικά ομορφιάς, τα οποία εφαρμόζω και τα μοιράζομαι και με τις φίλες μου.

Ο ρατσισμός στις όμορφες γυναίκες

Στο εξωτερικό λένε «είναι ωραία κοπέλα, αλλά δεν έχει μυαλό μάλλον». Αυτό πιστεύω, πως συμβαίνει τα πρώτα δευτερόλεπτα. Αν ένας άνθρωπος σου αφιερώσει ένα λεπτό και σου μιλήσει αυτό αλλάζει. Το ίδιο ισχύει και για μένα, αν δηλαδή μιλήσω με έναν άνθρωπο, καταλαβαίνω στο πρώτο λεπτό πως είναι, από το πώς μιλάει, από την ενέργεια που εκπέμπει. Δεν μου έχει τύχει προσωπικά να μου φερθούν ρατσιστικά, έχω ακούσει ότι συμβαίνει όμως και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Στην Ελλάδα πάντως έχουμε πάρα πολλά όμορφα κορίτσια, που έχουν μυαλό! Χαίρομαι που το βλέπω αυτό, γιατί και στο εξωτερικό τα τοπ μόντελς και οι σελέμπριτις είναι όλες όμορφες και διαβασμένες, σπουδαγμένες και μιλάνε πολύ ωραία.

Τα τελευταία χρόνια πιστεύω, ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να περιποιούνται τον εαυτό τους. Αυτό το παρατήρησα αρχικά στην παραλία πριν 2 ή 3 χρόνια, όπου έβλεπα κοπέλες με πολύ ωραία και γυμνασμένα σώματα. Μου αρέσει που πλέον πολλές γυναίκες παρακολουθούν τις τάσεις της μόδας και της ομορφιάς, ίσως βοηθάει και το ίντερνετ ή η κρίση που μας έχει επηρεάσει και μας κάνει να θέλουμε να νιώθουμε πιο όμορφες.

Instagram
Instagram

Για τα πρότυπα της

Δεν έχω πρότυπα, ποτέ δεν είχα. Εχω διαβάσει πολλές συνεντεύξεις της Κέιτ Μπλάνσετ, μου αρέσει ο τρόπος που μιλάει, είναι φιλοσοφημένη, αλλά είναι μια γυναίκα με εμπειρίες. Μπορείς να θαυμάζεις μια γυναίκα για την ομορφιά της, υπάρχουν άπειρα μοντέλα και ηθοποιοί, αλλά αυτό που θαυμάζω εγώ είναι το μυαλό. Οι συνεντεύξεις της Μπλάνσετ που έχω διαβάσει με έχουν μαγέψει, είναι πολύ ωραία γυναίκα και έχει βρει το νόημα της ζωής, όπως οι περισσότεροι σταρ.

Η Αννα για τους άντρες και αυτό που θαυμάζουν τελικά στο αντίθετο φύλο

Πιστεύω, ότι οι άντρες θαυμάζουν το μυαλό μιας γυναίκα, αν και τους παίρνει χρόνο αυτό. Ενας νέος άντρας όχι, αλλά αυτός μετά τα 30, αφού έχει «φάει» τα αρνητικά από άλλες γυναίκες, μπορεί να επιλέξει μια γυναίκα που δεν είναι τόσο εμφανίσιμη, αλλά τον έχει κερδίσει το μυαλό της. Αυτή είναι η ουσία σε μια σχέση, ένας άνθρωπος μπορεί να σε ταξιδέψει μόνο με την ψυχή του.

Ο αθλητισμός στη ζωή της

Θα ήθελα να ασχολούμαι περισσότερο με τον αθλητισμό, με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Δεν το κάνω για να αδυνατίσω, ούτε να γυμναστώ, αλλά η σωματική άσκηση μας κάνει να νιώθουμε πιο υγιείς και πιο καλά με τον εαυτό μας. Ο αθλητισμός ήταν τρόπος ζωής μου μέχρι τα 13 μου χρόνια. Μου αρέσει να γυμνάζομαι, όπως μου αρέσει όταν βλέπω ότι και ο κόσμος ασχολείται με τη σωματική άσκηση. Βέβαια, λόγω έλλειψης χρόνου και υποχρεώσεων, όπως όλοι μας, δεν προλαβαίνω και πολύ, αλλά όποτε αθλούμαι μετανιώνω που δεν το κάνω πιο συχνά.

Μου αρέσει η αερόβια γυμναστική, ιδιαίτερα να τρέχω. Για παράδειγμα, μπορεί να μην γυμναστώ ένα χρόνο και έπειτα να βγω για τρέξιμο για μισή ώρα και να το κάνω άνετα.

Πιστεύω, ότι τα οφέλη του αθλητισμού είναι περισσότερα από αυτά της καλής φυσικής κατάστασης. Το έχουν άλλωστε δείξει και τόσες μελέτες. Η ψυχολογία κάποιου βελτιώνεται, το στρες αποβάλλεται, η διάθεση είναι πιο θετική γιατί απελευθερώνονται ενδορφίνες. Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό σχεδόν όλοι κάνουν τζόκινκγ πριν τη δουλειά.

Και τα μυστικά της σιλουέτας της

Ενοχλεί πολύ κόσμο αυτό που θα πω, είμαι τυχερή ακόμα, γιατί δεν παχαίνω εύκολα. Μετά τα 30 αλλάζει ο μεταβολισμός. Νομίζω, πως οι περισσότερες ψηλές κοπέλες είναι έτσι. Αλλά έχω πρόβλημα με τα γλυκά! Οσο και αν φάω μεσημεριανό, αν δεν φάω γλυκό, νομίζω ότι δεν έχω ολοκληρώσει το γεύμα μου. Αν με αφήσεις με γλυκά θα είμαι μια χαρά. Τρώω και το βράδυ γλυκά!

Αδυνατίζω πάντως πολύ εύκολα και δεν μου πάει. Μέχρι και η γιαγιά μου, που δεν είναι η κλασική Ελληνίδα και της αρέσει το slim σώμα, μου λέει από το skype «φάε κάτι».  Παίζουν ρόλο και τα γονίδια και ο πρωταθλητισμός. Αν μας διαβάζουν μαμάδες, θα τους έλεγα να φροντίσουν, ώστε τα παιδιά τους από μικρή ηλικία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ο μεταβολισμός «χτίζεται» και το σώμα, ακόμα και χρόνια αργότερα «θυμάται».

Instagram
Instagram

Το μοναδικό μέρος στον κόσμο που δεν θα άλλαζε ποτέ

Την Ελλάδα δεν θα την άλλαζα, έχω σπουδάσει στο Λονδίνο, αλλά επέστρεψα γιατί ήθελα να είμαι εδώ. Μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό,  όπως η αδερφή μου. Αν με ρωτάς που αλλού θα μπορούσα να κατοικώ, τότε στην Ρώμη θα έμενα εύκολα, έχω ταξιδέψει πολλές φορές εκεί. Την ξέρω την πόλη και νιώθω πως όταν περπατάω στους δρόμους της, βρίσκομαι στις σελίδες ενός βιβλίου, γιατί υπάρχει ιστορία παντού. Το ίδιο νιώθω και στην Αθήνα, για αυτό και δεν θα την άλλαζα. Είναι τέτοια η ενέργεια της, που μοιάζει με ιστορία, με παραμύθι.

Τι δεν αποχωρίζεται ποτέ όταν ταξιδεύει

Όταν ταξιδεύω θέλω να πάρω τα πάντα μαζί μου, αλλά τα τελευταία χρόνια το έχω «δουλέψει» αρκετά, δηλαδή αν ταξιδεύω πέντε ημέρες, παίρνω πέντε το πολύ έξι σύνολα. Αν πάρεις περισσότερα, θα καταλήξεις να φτάσεις στον προορισμό και τελικά να μην ταιριάζουν τα ρούχα μεταξύ τους! Ομως, παίρνω πάντα την ατζέντα μου όταν πάω διακοπές, δεν μου είναι απαραίτητη τότε, αλλά νιώθω μια ασφάλεια όταν την έχω μαζί μου.

Δεν παρατάω ποτέ τίποτα στη ζωή μου!

Το προσωπικό της blog

Πάει πολύ καλά! Θα ήθελα να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα, είμαι άνθρωπος που έχει πολλές ιδέες, μου αρέσει να αισθάνομαι δημιουργική. Θα το παλέψω μέχρι να κάνω αυτό που θέλω. Δεν ξέρω, αν θα ήθελα να κάνω ταξιδιωτική εκπομπή, αλλά θέλω να κάνω ότι μου αρέσει και να βελτιώνομαι σε αυτό που αγαπώ, αλλά ταυτόχρονα και σαν άνθρωπος. Από τότε που έφτιαξα το blog μου, νιώθω σαν να απέκτησα δικό μου παιδί. Οσο κουρασμένη κι αν είμαι, μπορώ να ασχοληθώ με αυτό με τις ώρες.

Στην ντουλάπα της Αννας

Αν ανοίξετε την ντουλάπα μου, θα καταλάβετε αμέσως ποιο είναι το αγαπημένο μου κομμάτι της, γιατί όταν αγαπώ κάτι πολύ, είτε είναι φούστα είτε ένα t-shirt, το αγοράζω σε όλα τα χρώματα! Αυτό ισχύει και για τα εσώρουχα μου. Εχω αρκετά αγαπημένα κομμάτια, αλλά δεν «κολλάω». Ωστόσο, μου αρέσουν πολύ οι φόρμες, γιατί το στιλ μου είναι πιο αθλητικό και κάζουαλ, επομένως επιλέγω να έχω περισσότερες φόρμες και τζην.

Η ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα της

Είμαι πολύ ρομαντική, μου αρέσει να είμαι έτσι, γιατί νιώθω παιδί ακόμα. Ο ρομαντισμός είναι η παιδικότητα μας, που δεν πρέπει να την χάνουμε. Δεν μου αρέσει που μερικοί έχουν μεγαλώσει και έχουν γίνει πιο σκληροί, πιο αναίσθητοι. Μικροί είμαστε πιο χαρούμενοι, τα βλέπουμε όλα πιο αθώα, έτσι είμαι εγώ σαν άνθρωπος.

Είμαι νοικοκυρά!

Στο σπίτι της Αννας

Μένω από τα 17 μόνη μου, οπότε αναγκαστικά κάνω δουλειές, μου αρέσει να φροντίζω το σπίτι μου. Δεν μου αρέσει το περιβάλλον που είναι ακατάστατο. Το σπίτι μου είναι πολύ ρομαντικό, το δωμάτιο μου είναι μοβ με λευκό. Είναι μοντέρνο αλλά γκέρλι. Τα αγαπημένα μου χρώματα είναι το λευκό και το ροζ. Μακάρι να μπορούσα να γεμίσω το σπίτι μου με παιχνίδια της Ντίσνεϊ. Θα ήθελα να το κάνω αυτό, αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι 26 ετών (γέλια). Πολλές φορές πριν κοιμηθώ, βάζω παραμύθια της Ντίσνεϊ. Η παιδικότητα είναι το πιο ωραίο πράγμα!

Instagram
Instagram

Διασκεδάζοντας με καλή παρέα στην πόλη

Είμαι σπιτόγατα πολύ, αλλά επειδή είμαι από τη Θεσσαλονίκη, ο καφές είναι καφές! Δεν έχει καμία σχέση με τον καφέ της παραλίας βέβαια (γέλια και πάλι). Σαφέστατα, θα πάω και για καφέ ή για μπραντς, θα κάνω και κλάμπινγκ, αλλά όχι συνεχόμενα όπως παλιά. Δεν το αντέχω πια.

Με τη Θεσσαλονίκη είμαι ερωτευμένη. Αν ήταν η δουλειά μου εκεί, θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγάλωναν σε αυτήν την πόλη, αν και δεν το «βλέπω». Ωστόσο, ζουν οι γονείς μου εκεί.

Η οικογένεια, τα όνειρα και οι στόχοι

Ζω το «τώρα» έντονα, δεν θα περάσει μέρα, χωρίς να χαμογελάσω, όσο χάλια κι αν είμαι. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μην το ξεπεράσω. Ονειρο μου είναι, οι καταστάσεις που βιώνω τώρα με την οικογένεια μου και τα επαγγελματικά μου, να βελτιώνονται συνέχεια. Δεν θέλω να χάσω ποτέ τη δημιουργικότητα μου και πιστεύω, πως αυτό δεν θα γίνει, γιατί δεν μου αρέσει να μένω αδρανής. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη. Πιστεύω, πως μπορούμε να τα κάνουμε όλα με δουλειά. Εγώ έχω συνέχεια νέους στόχους.

 

Instagram
Instagram

Μυστικά και tips ομορφιάς από την Αννα

  • Το πρώτο tip που δίνω σε κάθε γυναίκα είναι, να διαβάζει το Bovary.gr , γιατί θα μάθει όλα τα μυστικά ομορφιάς!
  • Προτείνω επίσης σε κάθε γυναίκα να μην βάφεται πολύ έντονα. Πολλές φορές νομίζουμε, ότι είμαστε πιο όμορφες, όταν είμαστε έντονα βαμμένες, γιατί δεν μας αναγνωρίζουμε τόσο, αυτό όμως είναι λάθος, γιατί αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά μας. Δεν έχω γνωρίσει καμία γυναίκα, που να της ταιριάζει το πολύ έντονο μακιγιάζ.
  • Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και πρωί και βράδυ.
  • Η αντηλιακή κρέμα είναι must και το χειμώνα, εγώ πολλές φορές το ξεχνάω, αλλά είμαστε στην Ελλάδα και έχει ήλιο.
  • Στα top beauty tips βρίσκεται και η απολέπιση προσώπου και σώματος, γιατί φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονείται το δέρμα.
  • Αντί για κονσίλερ, δοκίμασε το ματ κόκκινο κραγιόν, το έχει κάνει φίλη μου μπροστά μου και πέτυχε!
  • Το πρόσωπο μας χρειάζεται επένδυση! Παλιά δεν το έκανα ούτε εγώ, αλλά πλέον φροντίζω δυο φορές το χρόνο να πηγαίνω για καθαρισμό προσώπου σε ειδικό ινστιτούτο ομορφιάς. Δεν το πίστευα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά. Λάμπει η επιδερμίδα πραγματικά!