H κόρη του Θοδωρή Αθερίδη ξανα-απαντά για το πώς νιώθει ως παιδί διάσημων γονιών  | 0 bovary.gr
H κόρη του Θοδωρή Αθερίδη ξανα-απαντά για το πώς νιώθει ως παιδί διάσημων γονιών | 0 bovary.gr
ΤΟ ΜΗΛΟ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ

H κόρη του Θοδωρή Αθερίδη ξανα-απαντά για το πώς νιώθει ως παιδί διάσημων γονιών


Είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε στο θέατρο και μυήθηκε από νωρίς στη μαγεία του.

Γονείς της, ο πολυτάλαντος Θοδωρής Αθερίδης και η εξίζου αξιόλογη Ελένη Γκασούκα (χορογράφος, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτης). Η Φωτεινή Αθερίδου, γεννημένη το Νοέμβριο του 1990 είναι πλέον 27 ετών και κάνει σταθερά βήματα στον χώρο της υποκριτικής. Αυτή τη σεζόν την βλέπουμε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πλεμμένου στη σειρά του Alpha «Mην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Η Φωτεινή Αθερίδου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Beaute και μίλησε για τη ζωή της.

NDP
NDP

Πόσο φλέγμα χρειάζεται για να προσπεράσεις την ερώτηση για το πώς νιώθεις που είσαι παιδί διασήμων γονιών; Σ' έχει κουράσει ν' απαντάς σ΄ αυτό; Με ρωτάνε κι απαντάω. Έχω επίγνωση ότι επαναλαμβάνομαι στην απάντηση. Αλλά αφού με ρωτούν, πρέπει ν' απαντήσω!Στην ουσία δεν νιώθω ότι έχω κάτι ν΄αποδείξω κάτι σε σύγκριση με τους γονείς μου.

Η πορεία σου ήταν δρομολογημένη; Συμβαίνει σε πολλούς να νιώθουν ότι είναι κάπως προσχεδιασμένα και κυλάνε από μόνα τους, αβίαστα. Πιστεύω ότι η πραγματικότητα του καθενός, τόσο στα προσωπικά, όσο και στα επαγγελματικά, είναι στο ποια σημεία θα ενώσει. Κάπου θα βρεις πράγματα που συνδέεσαι μαζί τους. Αρκεί να τα δεις. Μπορεί να έχω λοιπόν, κοινά σημεία, που τα πράγματα δεν ενώνονται μεταξύ τους, όμως προσπαθώ να ενώσω ό,τι συνδέεται μαζί μου. Εφόσον, για παράδειγμα, θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά, στρέφομαι εκεί και ακολουθώ αυτόν τον δρόμο. Έτσι πάω παρακάτω, εξελίσσομαι. 

Έχεις ζήσει καλά; Ναι, έχω ζήσει πολύ καλά. Ευτυχισμένα, με πολλή αγάπη. Με την οικογένεια, συγγενείς, θείους, φίλους, την γιαγιάκα μου. Δεν είμαστε και πολύ μεγάλο σόι. Επειδή όμως ήμουν μοναχοπαίδι, είχαμε πάντα φιλους στο σπίτι. Μου άρεσε το τζέρτζελο, όμως ήμουν και μοναχικός τύπος.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή JoinUs του Σκάι είχε δηλώσει για τους γονείς της και τη σχέση της μαζί τους:

«Στο σχολείο έλεγα ότι ο μπαμπάς μου είναι υδραυλικός. Αυτό το είχα πάρει από τη μαμά μου γιατί ήθελε να μην ψωνιστώ όταν ο μπαμπάς μου έγινε γνωστός. Κάπως μου είχε περάσει ότι δεν είναι ωραίο να το λέμε. Μετά ένιωθα ότι δεν έπρεπε να το λέμε πουθενά. Έλεγα είναι συνωνυμία (...) Δεν ξέρω πώς είναι να αντιμετωπίζεις τους γονείς μου χωρισμένους, με την έννοια του ότι δεν μιλάνε, γιατί δεν το έχω ζήσει. Αντιμετωπίζω τους γονείς μου σαν χωρισμένους που είναι, αγαπημένους που είναι».