moviemezzanine
moviemezzanine
PRETTY WOMAN

Το Pretty Woman είχε άλλο τέλος -Σκοτεινό και καθόλου ρομαντικό


Η ταινία Pretty Woman είναι μία από τις χιλιάδες ρομαντικές κομεντί που έχουν ευτυχισμένο τέλος. Παρά τα όποια ζητήματα γυναίκα και άντρας καταλήγουν μαζί, ζώντας αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Στην προκειμένη περίπτωση το τέλος είναι κάπως έτσι... Μετά από πολλά, η Τζούλια Ρόμπερτς ως «Βίβιαν» γυρνά στο σπίτι με την Κιτ και είναι έτοιμη να φύγει για το Σαν Φρανσίσκο. Τότε, ο Ρίτσαρντ Γκιρ ως «Εντουαρντ» εμφανίζεται με την άσπρη λιμουζίνα και σκαρφαλώνει στις σκάλες κινδύνου με ένα τριαντάφυλλο στο στόμα. Φιλιούνται.

Αυτό είδαμε όλοι στο τέλος της ταινίας και χαμογελάσαμε, μιας και η αλήθεια είναι πως θέλαμε πολύ να δούμε ένα τέτοιο happy end.

Η αλήθεια είναι, όμως, το αρχικό σενάριο ήταν πιο σκοτεινό και δεν έχει καμία σχέση με την εκδοχή που ξέρουμε.

«Δεν φαντάζεστε πόσο το συζητήσαμε», λέει ο πρώην επικεφαλής των στούντιο Disney, Τζέφρει Κέιτσενμπεργκ. «Ως σενάριο ήταν για ταινία άνω των 17 ετών για μία πόρνη στη λεωφόρο του Χόλιγουντ. Η αρχική εκδοχή ήταν πολύ σκοτεινή. Νομίζω πέθαινε από υπερβολική δόση.

Ομως, πείθοντας τους παραγωγούς να την κάνουν στην Disney, έγινε ένα παραμύθι και μια ταινία για μια πριγκίπισσα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία», αναφέρει.

Μία παλιότερη αποκάλυψη για την ταινία ήθελε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους να κρατούν ο Αλ Πατσίνο και η Μισέλ Φάιφερ, ωστόσο, η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Ρίτσαρντ Γκρι είχαν τόση χημεία που δεν γινόταν να μην πάρουν τους ρόλους.