AP
AP
13|05|2017 10:46
SHARE
MEΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Πόσος είναι ο μισθός της Πρώτης Κυρίας -Και πόσος θα έπρεπε να είναι


Εχει απασχολήσει τα Μέσα Ενημέρωσης, για όλους τους λάθος λόγους. Από το εξώφυλλο του Vanity Fair στο οποίο έτρωγε διαμάντια, μέχρι τη λογοκλοπή στην ομιλία της Μισέλ Ομπάμα. 


Η Μελάνια Τραμπ δεν είναι μια συνηθισμένη Πρώτη Κυρία, ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ ένας συνηθισμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η 46χρονη Μελάνια, που έχει καταγωγή από την Σλοβενία, χαρακτηρίζεται από τους Αμερικανούς ως ιδιαίτερα σπάταλη, με ρούχα και κοσμήματα που ανανεώνονται καθημερινά και κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Πόσα χρήματα όμως λαμβάνει ως Πρώτη Κυρία η Μελάνια; Και πόσα θα έπρεπε πραγματικά να παίρνει βάσει των εξόδων της;
 

Επίσημα λοιπόν  η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν εισπράττει κανένα μισθό από το κράτος, γεγονός που έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη. 
H Πρώτη Κυρία δεν μπορεί να διοριστεί σε κάποιο κυβερνητικό αξίωμα, ωστόσο θα πρέπει να παρίσταται σε εκδηλώσεις και να επισκέπτεται ξένες χώρες με τον σύζυγό της.
Η Μισέλ Ομπάμα παραιτήθηκε από τη θέση διοικητικού στελέχους μεγάλου νοσοκομείου, μία δουλειά για την οποία αμοίβονταν με 212 000 δολάρια το χρόνο για να μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, στο πλευρό του Προέδρου.
Το Salary.com προσπάθησε να καταγράψει τις εργασίες που κάνει μια Πρώτη Κυρία και να κάνει μία εκτίμηση του μισθού που θα έπρεπε να λαμβάνει για αυτές και κατέληξε στα εξής:

Εκτελεστικό όργανο Μη Κερδοσκοπικών προγραμμάτων
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Διοργανώτρια εκδηλώσεων
Γραμματέας CEO
Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Πρώτη Κυρία θα έπρεπε να αμοίβεται τουλάχιστον με 173.500 δολάρια το χρόνο, ωστόσο το μόνο που απολαμβάνει είναι προσωπικό 15 ατόμων το οποίο αμοίβεται από την κυβέρνηση.