Facebook/KateHannah
Facebook/KateHannah
28|06|2017 17:38
SHARE
ΣΕΞΙΣΜΟΣ

Αυτή η γυναίκα έχασε τη δουλειά της επειδή εμφανίστηκε στο χώρο εργασίας της χωρίς σουτιέν


Η 22χρονη Katie Hannah εργαζόταν ως σερβιτόρα σε μια τοπική μπυραρία στο Υorkshire. Μέχρι που αποφάσισε να πάει χωρίς σουτιέν και, όπως λέει, έγινε η αιτία να απολυθεί.

Όπως ισχυρίζεται, το αφεντικό της (και για την ακρίβεια η αφεντικίνα της) την επέληξε λέγοντας της ότι η εμφάνισή της είναι απαράδεκτη και ότι δεν μπορεί να έρχεται στη δουλειά χωρίς σουτιέν, αλλά η ίδια δεν πιστεύει πως έκανε κάτι κακό.   

Μάλιστα, οργισμένη από την σεξιστική αντίδραση του αφεντικού της, ανέβασε ένα ποστ στο Facebook συνοδεύοντας το από μια φωτογραφία της με τα ρούχα που φορούσε εκείνη τη μέρα και τα οποία θεωρήθηκαν μη αποδεκτά.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιστορία σε δύο προτάσεις και «ένοχη» να φαίνεται η Kate, αλλά το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο.  Η ίδια είπε όλη την ιστορία αναλυτικά στην ανάρτηση της στο Facebook: 
 

 

 

«Μόλις επέστρεψα από τη δουλειά, έχοντας απολυθεί, επειδή αρνήθηκα να φορέσω σουτιέν. Όλα ξεκίνησαν χτες, όταν χτες ο αδερφός της μάνατζερ του μαγαζιού έκανε ένα σεξουαλικό σχόλιο για την εμφάνισή μου και μάλιστα μπροστά της. Ένιωσα άβολα, σοκαρισμένη και σαν αντικείμενο με αυτό που έγινε. Ο τρόπος που αποφάσισε να το διαχειριστεί ήταν απαγορεύοντας μου να ξαναεμφανισθώ στο χώρο εργασίας χωρίς σουτιέν. Μάλιστα αυτό το έκανε μπροστά σε 3 υπαλλήλους και σε πελάτες του μαγαζιού, κάνοντας με να αισθανθώ άσχημα για το σώμα μου και απολύτως σοκαρισμένη που κατηγόρησε εμένα για το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης. Με αποκάλεσε ηλίθια, χαζή και υπερβολική όταν της είπα ότι είμαι εκνευρισμένη.
Είμαι αηδιασμένη με την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και την παντελή έλλειψη σεβασμού για το δικαίωμα μου ως γυναίκα να φοράω οτιδήποτε με κάνει να αισθάνομαι άνετα. Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι πρέπει να κρύψει τον εαυτό του για να μην δεχτεί ανεπιθύμητη σεξουαλική συμπεριφορά», γράφει. 

Φυσικά το post της έλαβε χιλιάδες υποστηρικτικά σχόλια και shares ενώ κάποιοι την συμβούλεψαν να λάβει νομικά μέτρα της αντιμετώπισης του θέματος. Την ίδια στιγμή, η άλλη πλευρά, η διεύθυνση του καταστήματος δηλαδή, ισχυρίστηκε πως ουδέποτε έκανε ενδυματολογικές συστάσεις στους εργαζόμενους της ενώ ακούστηκε ότι μπορεί να μηνύσουν την κοπέλα για το γεγονός ότι δημοσιοποίησε την ιστορία, αλλοιωμένη κατ' εκείνουν, στα social media.