Το 26χρονο μοντέλο με τη σπάνια δερματική πάθηση που μοιάζει με ηλικιωμένη γυναίκα | 0 bovary.gr
Το 26χρονο μοντέλο με τη σπάνια δερματική πάθηση που μοιάζει με ηλικιωμένη γυναίκα | 0 bovary.gr
Η ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΡΑ

Το 26χρονο μοντέλο με τη σπάνια δερματική πάθηση που μοιάζει με ηλικιωμένη γυναίκα


Στα 26 της χρόνια, δεν μοιάζει με μια γυναίκα της ηλικίας της. Ενα μοντέλο που πάει κόντρα στα στερεότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας της μόδας.

H Sara Geurts, με καταγωγή από τη Μινεσότα, ήταν μόλις 10 ετών όταν διαγνώστηκε με τη σπάνια δερματική πάθηση «Dermatosparaxis Ehles-Danlos Syndrome»: την πάθηση του συνδετικού ιστού που εμποδίζει την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Την ιδιαιτερότητά της, την έχει αγκαλιάσει με αποδοχή και θεωρεί ότι είναι κάτι που την ξεχωρίζει από τη μάζα.

«Το δέρμα μου ήταν η μεγαλύτερή μου ανασφάλεια, αλλά τώρα σκέφτομαι ότι είναι το ωραιότερο πράγμα που έχω (...) Κάθε ατέλεια που έχεις λέει μια ιστορία για σένα και το ποιος είσαι, για την μάχη που έχεις δώσει και το ταξίδι που έχεις κάνει».

 

 

H Sara Geurts ζει σήμερα στο Λος Αντζελες.

Σκοπός της είναι να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στα πρότυπα της ομορφιάς του σήμερα. Το 2015 μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την ιστορία της, στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο «Love Your Lines» (Αγάπησε τις γραμμές σου), ενός project αφιερωμένο στις ατέλειες των γυναικών. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε αριθμεί ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια views.

 

 

«Θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα τρομάξουν μαζί σου. Είσαι διαφορετικός. Ο κόσμος δεν ξέρει πώς να αντιδράσει ή πώς να αποδεχθεί κάποιον που δεν ακολουθεί το πλήθος. Δεν είναι συνηθισμένοι σε κάποιον που δεν προσπαθεί να ταιριάξει με τους υπόλοιπους. Ετσι, αντί να στηρίξουν την διαφορετικότητά σου, θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι περίεργος ή καταστραμμένος».