Nicholas Samaras Underwater Photography
Nicholas Samaras Underwater Photography
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ

Η συγκλονιστική φωτογράφιση του Αντώνη Τσαπατάκη -Ορθιος σε πισίνα


Ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία των ΑΜΕΑ και μέσα από αυτές έχει κάνει υπερήφανη τη χώρα μας.

Το 2006 ο 18χρονος τότε, Αντώνης Τσαπατάκης τραυματίστηκε σοβαρά όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, και απέκτησε παραπληγία.

Εντεκα χρόνια μετά από αυτό το ατύχημα ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης εκπλήσσει για άλλη μια φορά τους θαυμαστές του, με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης εξακολουθεί να προπονείται και «ανέβασε» φωτογραφίες μέσα σε πισίνα της Θεσσαλονίκης, όπου όμως αυτή τη φορά δεν κολυμπά, αλλά στέκεται όρθιος πατώντας σχεδόν στο βυθό της, ενώ πίσω του (και στον πάτο της) βρίσκεται το αμαξίδιο του.

 

 

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, ο Αντώνης Τσαπατάκης έγραψε:

«Ήταν ανταλλαγή...Εδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να «περπατούν» μεταφορικά και κυριολεκτικά...Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.Υπάρχει όμως και η "συναισθηματική" ανάμνηση, όπως λέω. Αυτη που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα. Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου. Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα.
Εκεί που στα 18 μου έγινε η «ανταλλαγή» και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω. Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά..»

Nicholas Samaras Underwater Photography
Nicholas Samaras Underwater Photography

Το μεγαλείο της ψυχής του συγκλονίζει. Ο Αντώνης Τσαπατάκης φαίνεται πιο δυνατός και ελεύθερος από ποτέ.

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε από το Nicholas Samaras Underwater Photography στο Star pool center, της Θεσσαλονίκης.

Στο παρελθόν, ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε δηλώσει σχετικά με τον τραυματισμό του:

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Ούτε ο Θεός μου είπε να πηγαίνω με 800, ούτε 18 χρονών να καβαλάω μηχανή 1,000 κυβικά να το παίζω γαμπρός και να κα…ντίζω, ούτε τίποτα. Εγώ έτρεξα, εγώ φταίω κι εγώ θα το αντιμετωπίσω. Οπως μάγκας νόμιζα ότι είμαι τότε, έτσι μάγκας θα είμαι και τώρα».