Γιατί το εξώφυλλο της Vogue με Ηadid-Malik προκάλεσε έντονες αντιδράσεις | 0 bovary.gr
Γιατί το εξώφυλλο της Vogue με Ηadid-Malik προκάλεσε έντονες αντιδράσεις | 0 bovary.gr
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER

Γιατί το εξώφυλλο της Vogue με Ηadid-Malik προκάλεσε έντονες αντιδράσεις


H Vogue ζητάει συγγνώμη μετά την έντονη κριτική για το εξώφυλλό της που παρουσιάζει τη Gigi Hadid και τον Zayn Malik ως «εκπροσώπους της ρευστότητας του φύλου» απλά επειδή ανταλλάζουν ρούχα.

Μετά τη δημοσίευση του εξωφύλλου της που παρουσιάζει το ζευγάρι Gigi Hadid και Zayn Malik ως δείγμα ρευστότητας φύλου και την έντονη κριτική που δέχτηκε στα social media, η Vogue αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Παραδέχτηκαν ότι το άρθρο και η φωτογράφιση δεν αντιπροσωπεύουν την ουσία της ρευστότητας του φύλου και την επίδρασή αυτής πάνω στη μόδα και τον πολιτισμό. Παράλληλα, τόνισαν ότι ο στόχος τους είναι να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στο θέμα αλλά με περισσότερη ευαισθησία. Οι αντιδράσεις στο twitter στο θέμα «Η Gigi Hadid και ο Zayn Malik ανήκουν στη γενιά που αποδέχεται τη ρευστότητα του φύλου» ήταν κάτι άμεσες και αρνητικές.

«Νομίζω ότι η Vogue είναι λίγο μπερδεμένη σχετικά με το τι σημαίνει ρευστότητα φύλου! Το να φοράς τη μπλούζα της φίλης σου δεν έχει καμία σχέση», έγραψε διαδικτυακός χρήστης.

«Το να μιλάει η Vogue για τη ρευστότητα του φύλου είναι τέλειο! Το να το κάνει αυτό μέσω ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού που ανταλλάζουν μεταξύ τους ρούχα είναι αστείο», ειρωνεύτηκε κάποιος άλλος.

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on Jul 13, 2017 at 6:04am PDT

«H Gigi και o Zayn πρωταγωνιστούν σε θέμα σχετικά με τη ρευστότητα του φύλου επειδή ενίοτε ανταλλάζουν ρούχα;», «Σέβομαι τον Zayn και τη Gigi αλλά τι σχέση έχει η ρευστότητα του φύλου με την ανταλλαγή ρούχων;» ήταν μερικά σχόλια ακόμα.

Ωστόσο υπήρχαν και κάποια υποστηρικά tweets που τόνισαν ότι ο Zayn δεν παρουσίασε ποτέ τον εαυτό του ως εκπρόσωπο της ρευστότητας φύλου απλά υποστήριξε ότι τα ρούχα δεν πρέπει να διαχωρίζονται σε αντρικά και γυναικεία».

Στο τεύχος του Αυγούστου το ζευγάρι μιλάει για το ότι ο ένας παίρνει ρούχα από την ντουλάπα του άλλου γιατί τα ρούχα δεν έχουν να κάνουν με το φύλο αλλά με τις σιλουέτες, τα σχήματα και τη διάθεση. «Εχει πλάκα να πειραματίζεσαι», λέει το πρώην μοντέλο της Guess.

«Αν ο Zayn φοράει ένα στενό πουκάμισο με ένα στενό παντελόνι και ένα φαρδύ παλτό, γιατί να μην μπορώ να βάλω ακριβώς το ίδιο; Τα ρούχα τα επιλέγεις με βάση το πώς τα νιώθεις πάνω σου», συμπληρώνει.

«Με τα social media έχει μικρύνει ο κόσμος και όλοι φαίνεται να κάνουν το ίδιο. Αυτό που θες από τα ρούχα είναι να σε ξεχωρίζουν, θες να κάνεις τη δική σου δήλωση, να νιώσεις μοναδικός», δηλώνει ο Zayn.

 

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on Jul 14, 2017 at 10:23am PDT