Instagram/Pink
Instagram/Pink
25|07|2017 10:00
SHARE
MOM SHAMING

Γιατί αυτή η φωτογραφία της Pink με τα παιδιά της εξόργισε το ίντερνετ


Η Pink φάνηκε ανεύθυνη μάνα και το ίντερνετ δε συγχωρεί τέτοια «λάθη». 

Ότι το ίντερνετ έχει μετατραπεί σε μια δεξαμενή αρνητισμού και μίσους είναι γνωστό. Να είναι καλά η ανωνυμία που σου δίνει το χώρο να εκφράσεις ό,τι έχεις μέσα σου, αλλά δε θα έλεγες ποτέ κατά πρόσωπο σε κάποιον. Έτσι, όλοι πικρόχολοι και μη, έχουν το ελεύθερο να βγάλουν το χειρότερο τους εαυτό και να εξαπολύσουν το μένος τους για ό,τι δεν είναι κατ' εκείνους «σωστό».

Οι μαμάδες γίνονται πολύ συχνά τα εξιλαστήρια θύματα κακίας και επικριτικών σχολίων για τον τρόπο που επιλέγουν να δείξουν τη ζωή και τον κόσμο στα παιδιά τους, αν ο τελευταίος αποκλίνει λίγο από τα στερεοτυπικό τρόπο ανατροφής ενός παιδιού. Και πρόσφατα, ανάμεσα σε αυτές προστέθηκε και η τραγουδίστρια Pink.

Γιατί; Επειδή ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται να μαγειρεύει μαζί με τα παιδιά της: την εξάχρονη κόρη της Willow Sage και τον, μόλις 7 μηνών, γιο της Jameson Moon.  

Στη φωτογραφία, η Pink κρατάει τον Jameson σε τέτοια θέση ώστε το πρόσωπό του είναι στραμμένο προς το τηγάνι καθώς εκείνη σωτάρει λαχανικά, ενώ η κόρη της είναι ανεβασμένη στον πάγκο και παρατηρεί τη διαδικασία σε πολύ κοντινή απόσταση από τη φωτιά. 

 

 

Απ΄ότι φαίνεται όμως, η εκδοχή του «dinner time», όπως γράφει και στη λεζάντα της φωτογραφίας, δεν έγινε ιδιαίτερα αποδεκτή από τους followers της στο Instagram οι οποίοι δεν δίστασαν να την αποκαλέσουν ανεύθυνη, σχολιάζοντας ότι, με αυτό που κάνει, θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών της και δη του νεογέννητου μωρού της το οποίο παραήταν κοντά στο μάτι της κουζίνας. 

«Ένα κάψιμο μικρότερου ή μεγαλύτερου βαθμού πονάει το ίδιο αφόρητα. Δεν είναι κουλ μαμά, ειναι γελοίο να θέτει σε κίνδυνο τόσο μικρά παιδιά», έγραψε μια γυναίκα.

«Πάντα είχα μαζί μου το παιδί όταν μαγείρευα, αλλά τουλάχιστον το είχα στην πλάτη μου..Πολλά μπορούν να πάνε στραβά καθώς μαγειρεύεις», είπε μια άλλη.

«Είναι καλό να είμαστε αληθινοί και «κανονικοί» γονείς, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να φροντίζεις για την ασφάλεια των παιδιών σου και το να έχεις το μωρό σου τόσο κοντά στη φωτιά δεν είναι τόσο υπεύθυνο από μέρους σου», ήταν ίσως ένα από τα πιο «λογικά» και τεκμηριωμένα σχόλια που ακούστηκαν.  

Βέβαια σε αυτό το σημείο να πούμε ότι για κάθε αρνητικό σχόλιο υπήρχαν άλλα τέσσερα θετικά. «Η «επιθετικότητα» και ο αρνητισμός απέναντι στις μαμάες πρέπει να σταματήσουν», έγραψε μια ως απάντηση στα επικριτικά σχόλια«Δεν είμαστε σε θέση να λέμε στους γονείς τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνουν με τα παιδιά τους. Μαγειρεύω μαζί με την κόρη μου από τότε που ήταν μωρό και είναι μια όμορφη συνήθεια που μοιραζόμαστε μέχρι σήμερα». 

 

 

Σε παλαιότερη συνέντευξη της στο refinary29.com, η Pink έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι το φαγητό είναι σημαντικό κομμάτι της οικογενειακής της καθημερινότητας. «Το ζούμε στα οικογενειακά γεύματα. Μας αρέσει να κάνουμε άνω κάτω την κουζίνα. Είμαστε άτσαλοι και δεν έχουμε εκλεπτυσμένους τρόπους, αλλά δεν είναι και τόσο σοβαρό θέμα». 

Δεν θέλω να φανταστώ τι θα έλεγαν οι «ελληνίδες μανούλες» του Facebook αν έβλεπαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία.