«Αν ο σκύλος καταλαβαίνει το όχι, τότε δεν έχεις δικαιολογία» Το ποστ για τον βιασμό που μοιράστηκε 300.000 φορές | 0 bovary.gr
«Αν ο σκύλος καταλαβαίνει το όχι, τότε δεν έχεις δικαιολογία» Το ποστ για τον βιασμό που μοιράστηκε 300.000 φορές | 0 bovary.gr
31|07|2017 10:13
SHARE
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

«Αν ο σκύλος καταλαβαίνει το όχι, τότε δεν έχεις δικαιολογία» Το ποστ για τον βιασμό που μοιράστηκε 300.000 φορές


Δυστυχώς, το να κατηγορήσει κάποιος ένα θύμα βιασμού, συμβαίνει αρκετά συχνά. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις η γραμμή μεταξύ ενδιαφέροντος και κατηγορίας είναι τόσο λεπτή που κάποιοι δεν συνειδητοποιούν ότι την ξεπερνούν.

Για παράδειγμα όταν κάποια γυναίκα αναφέρει έναν βιασμό, ακόμη και οι κοντινοί στο θύμα άνθρωποι ζητούν λεπτομέρειες όπως: Τι φορούσε; Είχε πιει; 
Αν και αυτά τα ερωτήματα μπορεί να γεννηθούν από ανησυχία, συμβάλλουν σε μια τοξική μετατόπιση της ευθύνης από τους δράστες στο θύμα. 

Μια νεαρή γυναίκα κατάφερε με μια απλή φωτογραφία να εξηγήσει στα Social Media, γιατί όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, και για ποιο λόγο, υπεύθυνος είναι μονο ο βιαστής.

Βοηθός της σε αυτό το ποστ, ένας αξιολάτρευτος σκυλάκος.

Η 22χρονη Bree Wiseman δημοσίευσε μια εικόνα του εν λόγω σκυλάκου στο Facebook, να κάθεται δίπλα στο γεύμα της. Η λεζάντα της εικόνας ήταν απλή αλλά τόσο ουσιαστική:

«Στους ανθρώπους που λένε ότι οι γυναίκες βιάζονται λόγω του τρόπου που είναι ντυμένες. Αυτός είναι ο σκύλος μου. Το αγαπημένο του φαγητό είναι η μπριζόλα. Το πιάτο βρίσκεται ακριβώς στο ύψος των ματιών του. Δεν θα πλησιάσει. Επειδή του είπα όχι. Αν ένα σκυλί συμπεριφέρεται καλύτερα από εσένα, πρέπει να επανεκτιμήσεις τη ζωή σου».