Facebook
Facebook
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ

«Προς όλους όσοι δε γουστάρετε τα παιδιά στις παραλίες και στα ξενοδοχεία»


Ο ηθοποιός, Χάρης Τζωρτζάκης είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Εvia Silence» που βρίσκεται στο Πόρτο Μπούφαλο, στη Νότια Εύβοια.

Η κατάληξη ενός τηλεφωνήματος στο ξενοδοχείο για κράτηση δωματίου ήταν αρκετή για προκαλέσει αγανάκτηση στον ηθοποιό.

Η ερώτηση της πελάτισσας ήταν αν το ξενοδοχείο «Δέχεται παιδιά». Η απάντηση του ηθοποιού ήταν (ενθουσιωδώς) καταφατική. Μόνο που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η απάντησή του ήταν ο λόγος που η πελάτισσα δεν προχώρησε στην κράτηση του δωματίου: «Α, πολύ κρίμα, σας ευχαριστώ πολύ πάντως».

Ο ηθοποιός θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους το συμβάν και να συντάξει επιστολή: «Προς όλους όσοι δεν γουστάρουν παιδιά σε παραλίες και ξεχοδοχεία».

«Πρόσφατα με κάλεσε μία κυρία στο τηλέφωνο και με ρώτησε αν δεχόμαστε παιδιά στο Evia Silence. «Μα φυσικά!», της απάντησα. «Α, πολύ κρίμα, ευχαριστώ πάντως», μου ανταπάντησε απογοητευμένη και έκλεισε το τηλέφωνο. Για κάποια δευτερόλεπτα άφησα το μαγευτικό ήχο του «τουτ τουτ» από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να συνοδεύει τον μπερδεμένο μου νου: «Μα τι εννοούσε;».

Δηλαδή ψάχνει ξενοδοχείο που δεν δέχονται παιδιά? Μπορεί κάποιος να απαγορεύσει την είσοδο σε παιδιά? Μάλλον...

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης
Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης

Πήρα βαθιά ανάσα και συνέχισα το έργο μου ως καλή receptionist. Σήμερα διάβασα τυχαία ένα άρθρο που έλεγε ότι είναι παγκόσμιο trend στον τουρισμό τα Adults Hotels ONLY, και πως μεγάλες μονάδες στη χώρα μας ακολουθούν αυτήν την πολιτική που τους κάνει να ξεχωρίζουν στην αγορά μπλα μπλα μπα.. Και είπα ΩΠΑ.

Θα γράψω επιστολή.

«Προς όλους όσοι δε γουστάρετε τα παιδιά στις παραλίες και στα ξενοδοχεία, επειδή σας χαλάνε τις ήρεμες ρομαντικές διακοπές σας. Ακούστε παπάρες. Πριν γίνετε παπάρες, ήσασταν παιδιά. Ω ναι παιδιά! Σας έπαιρναν κι εσάς οι γονείς σας και σας αράδιαζαν σε κάποια παραλία και σκάβατε όλοι μέρα με τα κουβαδάκια σας μέχρι να βρείτε πετρέλαιο και ουρλιάζατε και σπάγατε τα νεύρα σε όλους τους υπόλοιπους γιατί οι μαμάδες σας δε σας "μάζευαν" και σας άφηναν να παίξετε και να το ευχαριστηθείτε με όλη σας την καρδιά -και πολύ καλά έκαναν(!)- γιατί αυτός είναι ο προορισμός του παιδιού. Να παίζει και να χαίρεται με όλη του την καρδιά. Όλοι εμείς στο Evia Silence όχι απλά τα δεχόμαστε, αλλά τα ΛΑΧΤΑΡΟΥΜΕ τα παιδιά! Και τα παιδιά και τα σκυλιά και τα γατιά, γαμώ της γης τον άξονα που λέει κι ο καλός μου θείος.

Υ/γ: Το μόνο που μας ενοχλεί και είμαστε σε διαρκή και μακροχρόνιο πόλεμο είναι τα κουνούπια. Όλοι οι υπόλοιποι ευπρόσδεκτοι! Προς το παρόν κερδίζουμε..»

Χάρης Τζωρτζάκης

Δείτε φωτογραφίες από το ξενοδοχείο