Γιατί η ανάρτηση ενός άντρα για την καμπυλωτή γυναίκα του προκάλεσε την οργή των Social Media | 0 bovary.gr
Γιατί η ανάρτηση ενός άντρα για την καμπυλωτή γυναίκα του προκάλεσε την οργή των Social Media | 0 bovary.gr
07|08|2017 10:37
SHARE
ΔΙΧΑΣΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Γιατί η ανάρτηση ενός άντρα για την καμπυλωτή γυναίκα του προκάλεσε την οργή των Social Media


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσίευση ενός άντρα στο Instagram, όπου αναφέρεται στην αγάπη που έχει για το μέγεθος της «καμπυλωτής» συζύγου του.

Η ανάρτηση που κάνει το γύρο του Internet, έχει ανοίξει διάλογο σχετικά με την εικόνα του σώματος και το φεμινισμό.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Robbie Tripp, ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του ως «σύζυγος μιας καμπυλωτής θεάς», δημοσίευσε μια φωτογραφία του ίδιου με τη γυναίκα του, εξηγώντας στο μήνυμα που έγραψε ότι το να γίνει φεμινιστής του δίδαξε ότι οι «καμπυλωτές γυναίκες θα μπορούσαν να είναι σέξι».
«Αγαπώ αυτή τη γυναίκα και το καμπυλωτό της σώμα. Σαν έφηβος, έχω δεχτεί πολλά πειράγματα από τους φίλους μου επειδή μου άρεσαν πάντα τα πιο παχουλά κορίτσια. Από τότε όμως που έγινα άντρας και ξεκίνησα να εκπαιδεύω τον εαυτό μου σε θέματα όπως ο φεμινισμός και όταν είδα πώς τα μέσα περιθωριοποιούν τις γυναίκες προβάλλοντας ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς (λεπτή, ψηλή), συνειδητοποίησα πόσοι άνδρες έχουν «αγοράσει» αυτό το ψέμα».
«Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από αυτή εδώ τη γυναίκα: παχουλοί μηροί, μεγάλα οπίσθια, παχάκια στα πλευρά».

 

Η ανάρτηση πολύ γρήγορα επικρίθηκε καθώς υποδήλωνε ότι θα πρέπει να χειροκροτήσουμε τους άντρες που προτιμούν γυναίκες με σωματότυπους που δεν ταιριάζουν στην «ψηλή και αδύνατη» φιγούρα που μας προωθούν τα κοινωνικά πρότυπα.

Η δημοσιογράφος Julia Pugachevsky ανέφερε, σε ένα σχόλιο που έχει γίνει retweet 18.000 φορές από την Παρασκευή, ότι φεμινισμός δεν είναι να σε προσελκύουν καμπυλωτές γυναίκες.

«Γιατί νομίζεις ότι είσαι σύγχρονος άγιος επειδή βγαίνεις με μια κανονική γυναίκα;» ρωτά μια άλλη χρήστης.

 

«Είμαι φεμινιστής, χρησιμοποιώ ως αντικείμενα τις γυναίκες για εντελώς διαφορετικούς λόγους από ό, τι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας» έγραψε ο Nate Cook στο Twitter.

Κάποιοι άλλοι επέκριναν τον κ. Tripp επειδή αναφέρεται στο μέγεθος της συζύγου του ως μη «κανονικό».

«Δεν θα την έλεγα παχουλή, τα πόδια μου μοιάζουν με τα δικά της και φοράω μέγεθος 10. Θα την πω κανονική», έγραψε μια άλλη χρήστης.

Αλλοι υπερασπίστηκαν τον κ. Tripp.
Η Instagrammer Amanda Fotheringham έγραψε: «Μου αρέσει τόσο πολύ, έχω κουραστεί από τους ανθρώπους που προσβάλλονται από τα πάντα. Αυτή είναι μια ωραία θέση και χρειαζόμαστε περισσότερους άντρες σαν κι εσένα στον κόσμο».