apimages
apimages
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το φαγητό που απαγορεύεται να φάει η βασιλική οικογένεια όταν ταξιδεύει


Αποτελεί γεγονός, ότι οι συνήθειες και οι ιδιαιτερότητες των γαλαζοαίματων -συμπεριλαμβανομένης και της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας -είναι πολλές φορές ακατανόητες και υπερβολικές, τουλάχιστον στα μάτια των κοινών θνητών.

Στο παρελθόν έχουμε μάθει για παράδειγμα πως η βασίλισσα Ελισάβετ κοιμάται αποκλειστικά με μάλλινες κουβέρτες και λινά σεντόνια, πως ο Κάρολος δεν ταξιδεύει ποτέ χωρίς το λευκό δερμάτινο κάθισμα λεκάνης του, πως δεν καταναλώνουν τα γλυκίσματα που δέχονται ως δώρα, αντιθέτως αυτά καταστρέφονται ταυτόχρονα με την παραλαβή τους καθώς υπάρχει φόβος για δηλητήριο, ενώ πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι τόσο η δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλεντον, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, ταξιδεύουν έχοντας πάντοτε μαζί τους ένα μαύρο σύνολο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους σε περίπτωση που πεθάνει κάποιο από τα μέλη.

Κι εκεί που περιμέναμε ότι η λίστα με τους κανόνες τους έχει ολοκληρωθεί, η The Sun αποκάλυψε ένα ακόμα μυστικό των Royals που έχει να κάνει και πάλι με το φαγητό και πιο συγκεκριμένα αυτό που δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν, όταν πραγματοποιούν ταξίδια σε άλλες χώρες ή όταν γευματίζουν σε κάποιο εστιατόριο.

Λέγεται λοιπόν, ότι ιστορικά απαγορεύεται να παραγγείλουν πιάτα με οστρακοειδή, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης, ενώ επίσης πρέπει να αποφεύγουν το κρέας που ψήνεται rare (όταν το εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφετί χρώμα και το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό) αλλά και το νερό της βρύσης.

Ο παραπάνω κανόνας θεωρείται, ότι δημιουργήθηκε και καθιερώθηκε για να εξασφαλίσει πως κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν θα αρρωστήσει και έτσι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο γεμάτο από υποχρεώσεις πρόγραμμά τους όταν ταξιδεύουν.

Επιπλέον, αν και δεν πρόκειται για κάποιον επίσημο κανόνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν την κατανάλωση σκόρδου και κρεμμυδιού για τον απλό λόγο ότι η δουλειά τους απαιτεί πολλές συναντήσεις με κόσμο και συναναστροφές.

Η βασίλισσα Ελισάβετ φημολογείται πως είναι εξαιρετικά αυστηρή με τους κανόνες αυτούς, αλλά πολλοί υποστηρίζουν πως τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ακολουθούν μια πιο χαλαρή προσέγγιση ως προς τη διατροφή τους.

apimages
apimages