Instagram/emrata
Instagram/emrata
16|09|2017 11:30
SHARE
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ

Απογοητευμένη η Έμιλι Ρατακόφσκι με το νέο της εξώφυλλο για γαλλικό περιοδικό- Της άλλαξαν στήθος και χείλη


Όταν ακούς ότι και η Έμιλι Ρατακόφσκι «έπεσε θύμα» του φώτοσοπ σημαίνει ότι τα πράγματα στον κόσμο συνεχίζουν δεν πάνε και πολύ καλά.  

Με το body positive κίνημα να είναι στο ζενίθ του, προσπαθωντας να «εκπαιδεύσει» τις γυναίκες να αποδεχτούν τον εαυτό τους και το σώμα τους όπως είναι (με ή χωρίς καμπύλες), παύοντας να επιθυμούν να μοιάσουν σε κάποια άλλη, 

με τις προσπάθειες που γίνονται από influencers και εταιρείες μόδας, να βοηθήσουν τις γυναίκες να αγαπήσουν τις ατέλειες τους, να διώξουν τις παράλλογες ανασφάλειες και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση,

και, τέλος, με σχεδιαστές και οίκους-«ιερά τέρατα» της μόδας όπως ο Helmut Lang και ο Gucci να χρησιμοποιούν κανονικούς ανθρώπους και όχι τυπικά όμορφα μοντέλα στα fashion shows και στις καμπάνιες τους αντίστοιχα,

όντως είναι κάπως απογοητευτικό να ακούς ότι ένα γυναικείο περιοδικό έκανε photoshop σε ένα 26χρονο μοντέλο που -ας είμαστε αντικειμενικοί- είναι εκπληκτικά όμορφο. 

 

 

Ο λόγος για την Έμιλι Ρατακόφκσι η οποία φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο και το editorial μόδας του τεύχους Οκτωβρίου του γαλλικού Madame Figaro το οποίο κυκλοφόρησε μόλις χτες. 

Το αποτέλεσμα μάλλον δεν χαροποίησε καθόλου το 26χρονο μοντέλο και αποφάσισε να δηλώσει δημοσίως τη δυσαρέσκεια της για την ψηφιακή επεξεργασία που έχουν υποστεί τα χείλη και το στήθος της, δημιουργώντας μια παραλλαγμένη εκδοχή της. 

«Όλοι έχουμε ανασφάλειες για τα χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν από τα τυπικά πρότυπα ομορφιάς. Εγώ, όπως και πολλοί από εμάς, προσπαθώ κάθε μέρα να ξεπεράσω αυτές τις ανασφάλειες», γράφει στο τελευταίο της ποστ στο Instagram ποστάροντας την αυθεντική φωτογραφία και την τροποποιημένη. «Νιώθω βαθιά απογοητευμένη που βλέπω τα χείλη και το στήθος μου να έχουν παραλλαχθεί σε αυτό το εξώφυλλο», συμπληρώνει.

 

 

Πηγαίνοντας το βελάκι (στα δεξιά της φωτογραφίας) μπρος-πίσω μπορείτε να δείτε τις δύο εικόνες και να διαπιστώσετε και μόνη σας ότι της έχουν μειώσει και ανορθώσει το στήθος, αλλά και συρρικνώσει το άνω της χείλος. 

«Ελπίζω η βιομηχανίας της μόδας να σταματήσει κάποια στιγμή να απορρίπτει όσα μας κάνουν μοναδικούς και να αρχίσει να επαινεί τη μοναδικότητα», έγραψε η Ρατακόφσκι η οποία, στο παρελθόν, έχει εκφράσει το δριμύ της κατηγορώ απέναντι σε φωτογράφους και ατζέντες, δηλώνοντας ότι δε θέλου να δουλέψουν μαζί της επειδή το στήθος παραείναι μεγάλο.