apimages
apimages
29|09|2017 15:34
SHARE
ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ

H Μελάνια Τραμπ έστειλε βιβλία σε σχολείο, αλλά της τα γύρισαν πίσω


Τι τραβάει και η δόλια η Μελάνια Τραμπ όμως.

Όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις της, δύσκολα εκτιμώνται. Μόνο και μόνο που είναι γυναίκα του πιο αντιπαθή, κατά τα λεγόμενα των δημοσκοπήσεων, πλανητάρχη που πέρασε ποτέ και φέρει το επίθετο Trump φτάνει. 

Τι συνέβη αυτή τη φορά;  

Προν τιμήν της Εθνικής Ημέρας Ανάγνωσης Βιβλίου, η Πρώτη Κυρία της Αμερικής έστειλε 10 βιβλία του Dr. Seuss σε σχολεία σε όλη τη χώρα. Συνόδευσε μάλιστα το πακέτο με μια επιστολή με πολύ ενθαρρυντικά λόγια. 

«Το να λάβετε εκπαίδευση είναι, ίσως, μια από τα πιο σημαντικές και θαυμαστές ευκαιρίες της ζωής σας», έγραψε η κυρία Τραμπ απευθυνόμενη προς τα παιδιά που θα λάμβαναν τα βιβλία. «Σας ενθαρρύνω, κάθε έναν ξεχωριστά, να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία όσο είστε στο σχολείο. Η εκπαίδευση σας θα είναι ένα ταξίδι που θα διαρκέσει σε όλη σας τη ζωή και, αν της το επιτρέψετε, θα σας μεταφέρει πολύ πιο πέρα και ​​από την πιο τρελή φαντασία σας. Να θυμάστε ότι το κλειδί για την πραγματοποίηση των ονείρων σας αρχίζει με την εκμάθηση της ανάγνωσης. Βρείτε τι απολαμβάνετε να κάνετε, τι σας ενδιαφέρει και διαβάστε γι' αυτό. Κάθε σελίδα θα σας πηγαίνει ένα συναρπαστικό ταξίδι», έγραψε και σφράγισε το γράμμα της.

Τι μπορεί να πάει λάθος όταν έχεις συνοδεύσει το δώρο σου με ένα τόσο ωραίο γράμμα; 

Εκείνη τη μέρα πρέπει να κοιμήθηκε με πολύ ήσυχη τη συνείδησή της, μέχρι που ήρθαν τα νέα ότι ένα σχολείο απέρριψε το πακέτο της, χαρακτηρίζοντας τα βιβλία της πολύ «κλισέ» και, συνεπώς, μη απαραίτητα για τη βιβλιοθηκή του σχολείου. 

Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Liz Phipps Soeiro, εκτός από κλισέ, είπε ότι οι εικονογραφήσεις στις τελευταίες εκδόσεις προωθούν με προπαγάνδα υπέρ του ρατσισμού με καρικατούρες και λάθος στερεότυπα. 

Δεν έμεινε μόνο εκεί. Στέλνοτας της πίσω τα βιβλία της πρότεινε και μια λίστα με 10 βιβλία που καταδεικνύουν τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής του Τραμπ στα ορισμένες ομάδες παιδιών. Πρόκειται για βιβλία που μιλούν για την μετανάστευση, την ανισότητα των φύλων και τον φυλετικό διαχωρισμό. 

«Εσείς και ο σύζυγός έχετε άμεση επίδραση στις ζωές αυτών των παιδιών που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Σας παρακαλώ να ενημερωθείτε γι' αυτές και να τις αξιολογήσετε αναλόγως», έγραψε η Soeiro. 

Το γραφείο της Πρώτης Κυρίας, επιστράτευσε όλη του διπλωματία και απάντησε χαρακτηριζόντας το συμβάν ως «ατυχές» και πρόσθεσε ότι η Soeiro έδωσε πολιτικό χαρακτήρα σε ένα δώρο.

«Η κυρία Trump σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη θέση της ως Πρώτη Κυρία για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Αυτό το έχει αποδείξει τόσο με λόγια, όσο και με πράξεις, από τότε που ο σύζυγός της ανέλαβε καθήκοντα και η αποστολή βιβλίων σε σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα είναι μόνο ένα παράδειγμα», έγραψε ο εκπρόσωπος της έγραψε σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Fortune.«Η επιστροφή των βιβλίων που προορίζονταν για τα παιδιά είναι ατυχής. Παρόλα αυτά, η Πρώτη Κυρία θα παραμείνει αφοσιωμένη στις προσπάθειές της».