© Getty Images / Ideal Image
© Getty Images / Ideal Image
VALERIE VON SOBEL

Valerie von Sobel: H 76χρονη καλλιτέχνις με την πολυτάραχη ζωή και το αξεπέραστο στιλ


Η ουγγρικής καταγωγής Valerie von Sobel είναι μια γυναίκα με στιλ και αυτοπεποίθηση. Η 76χρονη δηλώνει ότι όλα τα αγαπημένα της τρικ ομορφιάς τα έχει μάθει από τη Σοφία Λόρεν και τη Μέριλιν Μονρό.

Είναι μια καλλιτέχνις που σε μαγνητίζει με την πρώτη ματιά. Μια γυναίκα που το στιλ της είναι αξεπέραστο. Η 76χρονη Valerie von Sobel δηλώνει ότι βλέπει «παντού την τέχνη και την ομορφιά».

Εχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής και το φιλανθρωπικό της έργο, αλλά είναι περιζήτητη για φωτογραφίσεις από κορυφαίους φωτογράφους μόδας και καλλιτέχνες. 

Η Valerie Von Sobel εκπροσωπεί με έναν τρόπο τις γυναίκες με ηλικία άνω των 60 ετών, που εκπέμπουν γοητεία και στιλ. 

«Εχω πάντα κατά νου αυτό που είπε ο Σαλβαδόρ Νταλί: Δεν υπάρχει πιθανότητα εξαπάτησης. Είναι καλό ή κακό» σημειώνει στο προφίλ της στο σάιτ valeriesobelart.com.

Instagram/valerie_von_sobel
Instagram/valerie_von_sobel

Η ζωή της πολυτάραχη, με δυσάρεστα γεγονότα που την έχουν στιγματίσει και την έχουν κάνει να αναθεωρήσει για τη ζωή.

 

Εφυγε από την πατρίδα της την Ουγγαρία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1956 κατά του σοβιετικού καθεστώτος, για να εγκατασταθεί στο Τορόντο του Καναδά.

Θυμάται έντονα να μεταφέρει τον μικρότερο αδερφό της στην πλάτη της, περπατώντας οκτώ μίλια με τους γονείς της μέσα από ένα βάλτο, να διασχίζει τα απαγορευμένα σύνορα για την ασφάλεια της Αυστρίας.

Σαν παιδί πέρασε πολλούς μήνες σε στρατόπεδα προσφύγων. 

Στην αρχή, όταν πήγαινε γυμνάσιο, της άρεσε η υποκριτική. Μέσα από μια τυχαία συνάντηση στο Λος Άντζελες κέρδισε το ρόλο στην ταινία «Mr. Hobbs Takes a Vacation», με τον Jimmy Stewart. 

Το 1962 μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο, τον Andre και μια κόρη, την Simone.

Σταμάτησε το σινεμά για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στον «σημαντικότερο», όπως η ίδια θεωρεί, ρόλο της, αυτόν της μητέρας. 

Αργότερα ανέπτυξε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον εσωτερικό σχεδιασμό σπιτιού, με τα έργα της που εμφανίζονται σε πολλά βιβλία και περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του Architectural Digest.

 


 

 

Instagram/valerie_von_sobel
Instagram/valerie_von_sobel

 

Oλα άλλαξαν ριζικά, όταν ο γιος της διεγνώσθη με κακόηθη όγκο στον εγκέφαλο και πέθανε ένα χρόνο αργότερα. 

Ακολούθησε η μητέρα της και ένα χρόνο αργότερα, ο σύζυγός της Erwin 54, αυτοκτόνησε. Η θλίψη και η απώλεια των αγαπημένων της προσώπων την ώθησε να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Αποφάσισε να ιδρύσει το 1995 το Andre Sobel Ιδρυμα Ζωής (ASRL) για τα παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες που βρέθηκαν στην ίδια θέση με τον γιο της.

Εχοντας βιώσει την δυσκολία του να μεγαλώνεις ένα άρρωστο παιδί χωρίς να έχεις την οικονομική δυνατότητα να το στηρίξεις, θέλησε με αυτό το ίδρυμα να βοηθήσει τις οικογένειες που περνούν παρόμοιες καταστάσεις με εκείνη.

 «Η εμπειρία της ξαφνικής εμφάνισης μιας απειλητικής για τη ζωή ασθένειας ενός παιδιού καταστρέφει κάθε οικογένεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

© Getty Images / Ideal Image
© Getty Images / Ideal Image