Apimages
Apimages
IN REAL LIFE

Τι συμβαίνει όταν ο διπλανός σου πέφτει θύμα bullying; Το συγκινητικό πείραμα της Μόνικα Λεβίνσκι


H Μόνικα Λεβίνσκι ήταν μόλις 24 ετών όταν έγινε σε όλο τον πλανήτη γνωστή το 1998 για την σχέση της με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. 

Εξαιτίας αυτού έπεσε θύμα παρενόχλησης για πολλά χρόνια στο διαδίκτυο και τα social media. H εμπειρία αυτή, ώθησε την Μόνικα Λεβίνσκι να καταπολεμησει το ηλεκτρονικό bullying. 

Η Λεβίνσκι μάλιστα σημειώνει ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν το σκάνδαλο της για να προωθήσουν την «κουλτούρα της ταπείνωσης».

Η καμπάνια που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχει ως τίτλο «In Real Life» με το hashtag #ΒeStrong, ραγίζει καρδιές καθώς δείχνει πόσο προστατευτικοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι στη πραγματική ζωή όταν κάποιος πέφτει θύμα bullying και κακοποιείται συναισθηματικά. 

Μάλιστα η Μόνικα Λεβίνσκι τονίζει ότι ο κόσμος στο διαδίκτυο έχει διαφορετική συμπεριφορά από την άμεση διαπροσωπική συναναστροφή. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ επιθετικοί, αγενείς και κακόβουλοι όταν γράφουν στα social media. 

Με λίγα λόγια, αλλιώς φερόμαστε στο διαδίκτυο κι αλλιώς στην πραγματική μας ζωή όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. 

Apimages
Apimages

Οπότε το ερώτημα που πηγάζει μέσα από όλο αυτό είναι ένα: Γιατί όταν είμαστε online γινόμαστε τόσο διαφορετικοί; Γιατί είμαστε πιο ευγενικοί όταν ερχόμαστε face to face με τον άλλον;

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τις αντιδράσεις των ανθρώπων όταν γίνονται μάρτυρες μίας αγενούς συμπεριφοράς. 

Δείτε το: