Φωτογραφία Ap Images
Φωτογραφία Ap Images
19|10|2017 12:22
SHARE
Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η αναπάντεχη κίνηση του «Ρος» σε γυναίκα -Επειδή δεν είναι όλοι οι άντρες σαν τον Γουάινσταϊν


Αν έχετε παρακολουθήσει το σκάνδαλο Γουάινσταϊν που έχει συνταράξει το Χόλιγουντ με τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης διάσημων γυναικών από τον παραγωγό, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι.  

Παρολαυτά, κάπου ανάμεσα στις τραγικές ιστορίες όπου πρωταγωνιστούσε ο Χάρι Γουάινσταϊν, υπήρξαν άνθρωποι που έδειξαν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους σε όλες τις γυναίκες. Ανθρωποι αξιοπρεπείς που μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι θα δούμε σύντομα την αλλαγή.  

Ενας από τους οποίους είναι και ο ηθοποιός Ντέιβιντ Σουίμερ. 

Η Αμερικανίδα κριτικός ταινιών Νελ Μίνοου αποκάλυψε στο Vanity Fair κάτι αναπάντεχο που συνέβη όταν πήρε συνέντευξη από τον αγαπημένο «Ρος» για τη νέα του ταινία Trust στο ξενοδοχείο Phoenix στην Ουάσινγκτον.

Γυρίζοντας πίσω σε εκείνη την ημέρα, η Μίνοου εξηγεί ότι το σχέδιο ήταν να συναντηθούν οι δυο τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ωστόσο ο ηθοποιός ήρθε σε επαφή μαζί της πριν από τη συνέντευξη, για να τη ρωτήσει αν θα προτιμούσε να υπάρχει κι ένα τρίτο άτομο στο δωμάτιο μαζί τους.

Εκείνη την εποχή, η κριτικός σκέφτηκε ότι η ερώτησή του είχε να κάνει με την ανησυχία του ότι το θέμα της ταινίας -ένα θρίλερ για ένα έφηβο κορίτσι που πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης- θα μπορούσε να την κάνει να αισθανθεί άβολα.

Φωτογραφία Ap Images
Φωτογραφία Ap Images

Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο Γουάνισταϊν, η Νελ Μίνοου είναι πεπεισμένη ότι η ανησυχία του Σουίμερ ήταν για το πώς θα αισθανόταν μια γυναίκα μόνη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με έναν άνδρα.

«Δεν το έχω σκεφτεί από τότε που συνέβη, αλλά οι ιστορίες του Γουάινσταϊν με έκαναν να θυμηθώ και να το δω σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. 

«Δεν το έκανε μόνο επειδή είναι καλός άνθρωπος, σκέφτηκε ότι θα μπορούσα να είμαι σε εγρήγορση και θέλησε να σιγουρευτεί ότι κατάλαβα ότι ήμουν ασφαλής» καταλήγει η κριτικός.