Ιnstagram/Academy
Ιnstagram/Academy
30|11|2017 09:55
SHARE
BODY SHAMING

H αφοπλιστική απάντηση ενός brand όταν κάποιος αποκάλεσε «αηδιαστικό» το plus size μοντέλο τους


Η ποιότητα ενός brand δε φαίνεται μόνο στα υφάσματα που χρησιμοποιεί για τα ρούχα του, αλλά και στις αξίες που πρεσβεύει.    

Όταν το brand Academy Sports and Outdoors το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των αθλητικών ρούχων επέλεγε το plus-size μοντέλο Anna O’Brien ως το νέο πρόσωπο της καμπάνιας για τη συλλογή του με ρούχα σε μεγάλα μεγέθη (έως και 3 XL), σίγουρα θα είχαν φανταστεί ότι αυτό μπορεί να μην αρέσει σε όλους απαραίτητα. Δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή. Ούτως ή άλλως, το λογικό ήταν να βρουν ένα μοντέλο που να μπορεί να τα αναδείξει.

Η  Anna Ο' Βrien, μια γυναίκα -μοντέλο που ζει στη Νέα Υόρκη, γυμνάζεται συχνά και ακολουθεί ένα δραστήριο τρόπο ζωής, κάτι που όμως στο παρελθόν της προκαλούσε άγχος αφού, όπως λέει, δεν μπορούσε να βρει ρούχα γυμναστικής στο μέγεθός της.

 

 

«Κι όμως, αυτή η έλλειψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τις plus size γυναίκες που θέλουν να γυμναστούν», δηλώνει στο λογαριασμό του brand Academy στο Instagram. 

«Πέρασα 25 χρόνια ψάχνοντας τρόπους να γυμναστώ. Τώρα θα περάσω άλλα 25 βοηθώντας τους ανθρώπους που ανήκουν ακόμα και σε μεγαλύτερα μεγέθη να δουν και να νιώσουν τα οφέλη της άσκησης», συμπληρώνει η Anna στο ποστ της. «Για τις γυναίκες που φορούν μεγάλα νούμερα, το να βρουν αθλητικά ρούχα που να τους κάνουν και να είναι διαθέσιμα σε κάποιο κατάστημα είναι σχεδόν αδύνατον» .

 

 

Παρά τις ειλικρινείς δηλώσεις της Anna και παρά τις προσπάθειες ενός brand να κάνει το athletic wear προσιτό και για τις γυναίκες με περισσότερα κιλά οι οποίες θέλουν να ακολουθήσουν έναν fitness τρόπο ζωής, υπήρξαν κάποιοι που βρήκαν έως και αποκρουστική την εικόνα. Είναι τόσο αδιανόητο λοιπόν να βλέπεις μια plus size γυναίκα να φοράει αθλητικά ρούχα και να γυμνάζεται; 

Μεταξύ αυτών, κάποιος χρήστης του Instagram έγραψε: «Αυτό είναι αηδιαστικό. Με αυτό που προωθείτε κάνετε να φαίνεται ότι το να είσαι παχύσαρκος είναι κάτι καλό. Οι χοντροί άνθρωποι πρέπει να ντρέπονται γι' αυτό-όχι να νιώθουν περήφανοι». 

Ο τύπος δεν σχολίασε απλώς, αλλά έγραψε ιστορία κάνοντας ένα από τα πιο απαξιωτικά, μηδενιστικά, ξεκάθαρα body shaming που έχουμε δει ποτέ. Και τότε το brand Academy έδωσε την πιο μεστή και ταυτόχρονα αφοπλιστική απάντηση.  

 

 

 «Γεια σου James. Εμείς, στο Academy, πιστεύουμε βαθιά ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει την ίδια ευκαιρία να γυμνάζεται και να απολαμβάνει την άθληση», έγραψαν. «Έτσι, θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε μια ευρεία γκάμα μεγεθών και σωματοτύπων. Ολοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά το να έχουμε πρόσβαση σε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής δεν θα έπρεπε να έχει διαφορά».

Μπουμ/ mic drop/ moon walking. Όλα μαζί. Αυτη η απάντηση πρέπει να μπει στο βιβλίο με τις πιο αποστομωτικές ατάκες του κόσμου. 

Και να πως μια απάντηση που έχει δοθεί με γνώμονα την ευγένεια, την ειλικρίνεια και την αποδοχή στη διαφορετικότητα, μπορεί να ακυρώσει ακόμα και τα πιο μισαλλόδοξο σχόλιο.