Αύγουστος Κορτώ: «18 μήνες από τότε που έπαψα να είμαι αλκοολικός» | 0 bovary.gr
Αύγουστος Κορτώ: «18 μήνες από τότε που έπαψα να είμαι αλκοολικός» | 0 bovary.gr
13|12|2017 10:51
SHARE
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Αύγουστος Κορτώ: «18 μήνες από τότε που έπαψα να είμαι αλκοολικός»


Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της ζωής του και μια φωτογραφία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο Αύγουστος Κορτώ. 

Ο αγαπημένος συγγραφέας κερδίζει μέρα με την ημέρα τη μάχη με το αλκοόλ, βγαίνει δυνατός και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους μπορεί να έχουν κοινές εμπειρίες. Η ανάρτησή του έχει χιλιάδες reactions ενώ κάτω από αυτή έχει ανοίξει ένας διάλογος με τους φίλους του συγγραφέα. Μάλιστα ο Αύγουστος Κορτώ απαντά σε απορίες όπως πόσο έπινε: «Ξεκινούσα το πιώμα στις 3-4 το απόγευμα (12-1 τα Σαββατοκύριακα) και δεν σταματούσα μέχρι το βράδυ. Μιλάμε για ποσότητες, όχι αστεία. Στο τσακ τη γλίτωσε το συκώτι μου το έρμο».

Σε άλλη ερώτηση ο συγγραφέας λέει: «Να επαγρυπνούμε και να βλέπουμε τα σημάδια στον εαυτό μας και στος γύρω μας. Δεν μιλάμε για κάτι αθώο, ότι "του αρέσει το ποτό" ή ότι "έλα μωρέ, πίνει λίγο παραπάνω." Μιλάμε για αρρώστια, ύπουλη, που καταστρέφει κόσμο. Μια αρρώστια ζόρικη, που όπως πολλές όμως, θεραπεύεται».

Ο Αύγουστος Κορτώ που έχει γράψει μεταξύ άλλων το βιβλίο της Κατερίνας, τον άνθρωπο που έτρωγε πολλά και το μικρό χρονικό τρέλας έχει αποφασίσει στη ζωή του να μην κρύβεται: Είναι από τους λίγους που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία, τον γάμο του με τον Τάσο και τη διάθεσή του να αποκτήσει παιδί, ο Κορτώ (ξέρει ότι) και ενοχλεί και προκαλεί, αλλά και συγκινεί.

Τι λέει όμως για τη μάχη με τον αλκοολισμό;

«18 μήνες από τότε που έπαψα να είμαι αλκοολικός. Χρειάστηκε αγώνας, αυτοπειθαρχία, και φυσικά η απεριόριστη αγάπη των ανθρώπων της καρδιάς μου. Ήμουν εξαρτημένος - και παραμένω, η μάχη με τις εξαρτησιογόνες ουσίες είναι καθημερινή και ισόβια - αλλά νίκησα την εξάρτηση, πότε με κόλπα, και πότε απλώς σφίγγοντας τα δόντια.
Λόγος για να χαμογελώ».

 

 

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Αύγουστου Κορτώ στο Bovary.gr